RSM leidt finance transformatieprogramma bij PageGroup

08 augustus 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

PageGroup heeft consultants van RSM ingehuurd om te ondersteunen bij de financiële transformatie die het recruitmentbureau wil doorvoeren. RSM zal PageGroup begeleiden bij het herontwerp van zijn wereldwijde financiële processen en de implementatie van een nieuw IT-systeem.

PageGroup, de nieuwe naam van Michael Page International na de recente rebranding, is een wereldwijd recruitmentbureau dat in 1976 werd opgericht en is gevestigd in Londen. Het bureau focust zich op recruitment van specialisten, voornamelijk voor tijdelijke, contract-gebaseerde en permanente rollen voor de tweede en derde managementlaag of hoger. De recruiter, die actief is onder de merknamen Michael Page, Page Personnel en Page Executive, heeft ruim 5.600 werknemers in dienst, verspreid over 135 kantoren in 35 landen.  

PageGroup’s management team heeft onlangs besloten om de IT-infrastructuur, die de financiële processen van het bureau ondersteunt, grondig onder handen te nemen. PageGroup heeft de strategische beslissing genomen om de wendbaarheid en efficiëntie van zijn financiële bedrijfsprocessen te verbeteren, en de processen van de negentig verschillende bedrijfsonderdelen te stroomlijnen. “We willen ons wereldwijde financiële systeem vereenvoudigen en aanpassen zodat het betere ondersteuning biedt aan ons financeteam, onze recruitmentconsultants, en uiteindelijk ook onze klanten en kandidaten”, legt Mark Hearn, Group Services finance director van PageGroup, uit.

Na een due diligence op verschillende dienstverleners en hun oplossingen heeft PageGroup gekozen voor NetSuite OneWorld als IT-oplossing voor zijn toekomstige processen. “NetSuite OneWorld biedt een moderne en samenhangende oplossing waarvan we verwachten dat we deze snel en eenvoudig kunnen uitrollen naar al onze kantoren wereldwijd”, aldus Hearn. De aankondiging van de keuze voor de NetSuite IT-oplossing werd gemaakt tijdens de recente NetSuite Suiteworld conferentie in Californië.

PageGroup huurt RSM in

Om de technologische transformatie te begeleiden heeft PageGroup de consultants van RSM ingehuurd, een van ’s werelds grotere zakelijke dienstverleners en een gecertificeerd NetSuite Systems Integrator (sinds 2013). Het programma zal vanuit het kantoor van RSM in het Verenigd Koninkrijk worden geleid door partner Chris Knowles, Head of Technology Consulting bij RSM UK. In aanloop naar het project vertelt hij dat het bureau “verheugd is” om samen te kunnen werken met PageGroup en NetSuite OneWorld. “Voor PageGroup is dit een kans om NetSuite’s geïntegreerde cloud ERP platform te benutten voor het verbeteren van zijn financiële kernprocessen, het verbeteren van de efficiëntie en het aanzienlijk verbeteren van de managementrapportages. We kijken er naar uit om onze diepgaande expertise met NetSuite* en finance improvement in te zetten om hen te helpen de doelstellingen te bereiken.”

Het gecombineerde projectteam zal de transformatie starten met het schetsen van een blauwdruk van het nieuwe financiële model voor PageGroup. Deze blauwdruk omvat cruciale bedrijfsprocessen zoals accounting, wereldwijde financiële consolidatie, rapportageprocessen, budgettering, en analytics en multi-currency management. Vervolgens wordt een gedetailleerde ‘gap analysis’ uitgevoerd ten opzichte van de bestaande infrastructuur – vooral gebaseerd op Unit4 Coda en Microsoft Dynamics AX – om zo inzicht te krijgen in de specifieke verschillen per land. Hierna zullen de werkwijzen van alle kantoren gelijkgetrokken worden, en worden alle financiële activiteiten samengebracht in een enkel systeem. Hoe lang het project of de verschillende onderdelen zullen duren is niet bekendgemaakt door PageGroup, RSM of NetSuite OneWorld.

* Wereldwijd maken meer dan 30.000 bedrijven en dochtermaatschappijen gebruik van NetSuite-oplossingen. Een daarvan is Transavia, de budget vliegmaatschappij van Air France/KLM, die recent Capgemini inschakelde om te helpen bij de implementatie van de cloud-based ERP-oplossing.