Mobilee verkozen tot beste bedrijf in managementadviesbranche

23 juni 2016 Consultancy.nl

Het NBSA Instituut heeft Mobilee benoemd tot winnaar van de Succes Award in de managementadviesbranche. “Mobilee is een van de meest vooruitstrevende adviesbureaus van Nederland”, aldus de jury. Als branchewinnaar maakt het consultancybureau uit Utrecht later dit jaar kans op de Nationale Business Succes Award 2016, evenals de sector-award voor het beste bedrijf in de Zakelijke Dienstverlening.

In 2011 is Het Nationale Business Succes Award Instituut opgericht, een instituut dat ieder jaar de Nationale Business Succes Award uitreikt. Sinds de eerste uitreiking van de Award is deze uitgegroeid tot een van de belangrijkste ondernemersprijzen van ons land. De prijs, die verbonden is aan het RTL7 TV-programma ‘De Succesfactor’, is erop gericht om succesvolle bedrijven – en hun succesfactoren – in het zonnetje te zetten.

Managementadviesbranche

Voor de categorie managementadviesbranche ging de jury ook dit jaar weer op zoek naar het best presterende en het meest in het oog springende managementadviesbureau van Nederland. Een behoorlijke klus, aangezien Nederland inmiddels meer dan 100.000 organisatie-adviesbureaus rijk is, waarvan naar schatting tussen de 5.000 tot 8.000 bureaus actief zijn in het hogere segment*. Voor het beoordelen van de adviesorganisaties die binnen de scope vallen keek het instituut in hoofdlijnen naar de visie, missie, strategie, werkwijze en doelstellingen van de organisatie. Rendementsverbetering, het versterken en uitbouwen van de positie en de stuurbaarheid van de organisatie spelen eveneens een belangrijke rol. De scores per onderdeel zijn opgeteld (gewogen) en vervolgens vertaald in een eindscore. 

Mobilee wint Business Succes Award

In de categorie Managementadviesbranche is Mobilee management & advies als beste uit de bus gekomen. “Mobilee management & advies weet zijn grote knowhow uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Het is een van de meest vooruitstrevende adviesbureaus van Nederland”, luidt het oordeel van de vakjury. Het bureau uit Utrecht, opgericht in 2004, telt ruim 50 projectmanagers en adviseurs, en is actief in zowel de publieke als private sector. De jury schrijft in zijn nominatierapport: “Mobilee Management & Advies heeft zich in betrekkelijk korte tijd ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van managementadvies, met een zeer sterke positionering. Gedrevenheid, innovatievermogen, durf en visie, plus een 100% focus op de klant maken van Mobilee Management & Advies een absolute topper in haar wereld.”

De Succesfactor uitzending van 5 juni

Als branchewinnaar werd Mobilee ook uitgelicht in de uitzending van ‘De Succesfactor’ van 5 juni. In deze uitzending ging het TV-programma langs bij het kantoor van Mobilee (in Creative Valley; Papendorp) en sprak onder meer met het MT over het geheim achter het succes van hun bedrijf. Partner Leon Brunenberg vertelt: “Waar ik trots op ben is dat we de afgelopen jaren eigenlijk bewezen hebben de witte raaf te zijn. In moeilijke tijden voor consultancy hebben wij het uitstekend gedaan en zijn ook goed met innovatie bezig geweest. Dat maakt dat er nu een heel degelijk bedrijf staat.” Collega-partner Bert Bakker voegt toe: “Dat succes hebben we gerealiseerd doordat we veel partijen uit ons netwerk bij elkaar brengen. Die vruchtbare samenwerking realiseren, dat vind ik mooi.” De andere twee partners, Mario Cosman en Leander Bloemers, gaven aan vooral trots te zijn op de professionals die werken bij Mobilee en de waardering die Mobilee krijgt van haar klanten.

Naast de nominaties voor de sector-award voor het beste bedrijf in de Zakelijke Dienstverlening en de hoofdprijs – de Nationale Business Succes Award – is Mobilee tevens genomineerd voor de prijs voor ‘Meest innovatieve onderneming’. De jury: “Innovatie is het sleutelwoord bij Mobilee Management & Advies, want zij is continu bezig om haar diensten te verbeteren en zo optimaal mogelijk te laten aansluiten op de wensen van haar klanten. Ook interne kennisontwikkeling staat bij Mobilee hoog in het vaandel, aldus de jury: “De wereld staat niet stil en Mobilee loopt voorop en wil voorop blijven lopen op de gebieden die binnen haar scope vallen. Of kunnen gaan vallen.”

Afgelopen jaar maakten 21 adviesbureaus kans op Nationale Business Succes Award. De prijs voor het beste managementadviesbureau ging naar Bisnez Management.

* Ongeveer 92% van het aantal ondernemingen in de adviesbranche bestaat uit zelfstandige professionals.


×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup