Startupbootcamp en PwC breiden samenwerking verder uit

27 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PwC heeft zijn samenwerking met start-up incubator Startupbootcamp uitgebreid. Het accountants- en advieskantoor gaat in alle Nederlandse programma’s van Startupbootcamp participeren. Het betreft de programma’s E-Commerce, Smart Cities, FinTech en Cyber Security, alsook een nieuw Startupbootcamp programma in Eindhoven.

Startupbootcamp is een mentorgedreven groeiversneller die als katalysator dient om innovatieve ideeën van startups op de markt te krijgen. Per programma krijgt Startupbootcamp duizenden aanmeldingen uit de gehele wereld om mee te doen. Startupbootcamp omvat een wereldwijd netwerk van industriegerichte startup groeiversnellers en verbindt startups met relevante partners, investeerders en mentors in de sector waarbinnen de startups actief zijn.

Onlangs kondigden PwC en Startupbootcamp aan hun samenwerking verder te gaan intensiveren. PwC is al langer verbonden als partner* aan de groeiversneller en gaat nu in alle Nederlandse programma’s van Startupbootcamp participeren – E-Commerce, Smart Cities, FinTech en Cyber Security. Daarnaast zal het bureau ook een bijdrage leveren aan een nog op te zetten Startupbootcamp programma in Eindhoven. 

Concreet zal PwC verbindingen leggen tussen de deelnemende start-ups en corporates, en hen adviseren bij hun groeiambities. Het Big Four accountants- en advieskantoor detacheert bovendien bij ieder programma een jong talent. Daarnaast zal PwC sessies organiseren om grote klanten kennis te laten maken met het start-up ecosysteem. PwC zet hiervoor een groep specialisten in, op het gebied van onder andere financiële huishouding en organisatiestructuren, strategie, businessplanning, businessmodellen en financiering.
Startupbootcamp en PwC

Startupbootcamp Global Co founder Patrick de Zeeuw zegt over de versterkte samenwerking: “We zijn blij met het vertrouwen dat PwC ons met deze grote stap gunt. De expertise van PwC en Startupbootcamp vullen elkaar voortreffelijk aan. Hiermee kunnen we start-ups en corporate partners nog beter van dienst zijn.” Ilja Linnemeijer, Technology Leader bij PwC in Nederland vult aan: “Uiteraard geeft de samenwerking ons een kijkje in de keuken van wat er allemaal aan de oppervlakte borrelt. PwC doet kennis op over disruptieve businessmodellen. Kennis die we weer kunnen inzetten bij de transformatieagenda van onze klanten. De programma’s van Startupbootcamp bevinden zich in het hart van de strategische uitdagingen van vandaag. Het partnership biedt de mogelijkheid om relaties te leggen tussen onze klanten en toekomstige disruptors.”

Volgens Linnemeijer biedt het programma veel kansen voor jonge talenten: “Het nieuwe partnership biedt een geweldige mogelijkheid voor onze jonge talenten. Ze halen inspiratie uit de energie en ondernemerschap van start-ups en de wijze waarop start-ups innoveren. Die inspiratie werkt door in ons eigen innovatieprogramma."

Startup partnerships van PwC
Met de intensievere samenwerking breidt PwC zijn betrokkenheid in het ecosysteem van de Europese start- en scale-ups verder uit. Zo is het kantoor ook verbonden aan onder andere Fast Growth Icons, een invitation-only event voor snelgroeiende scale-ups dat eind september in Amsterdam zal plaatsvinden, alsmede VEECEE, een platform voor jonge Venture Capitalists. PwC werkt daarnaast samen met Slush, een internationale non-profit organisatie die startups, tech talent, investeerders en bestuurders van ondernemingen bij elkaar brengt.

Volgens onderzoek van KPMG is de Europese venture capital markt voor start-ups goed voor bijna $40 miljard. Een analyse van PwC, in samenwerking met de NVP, laat zien dat ook in ons land seed en start-up financiering een vlucht neemt.

* Andere partners van Startupbootcamp in Nederland zijn onder andere Schiphol Airport, Vodafone, Cisco, Ricoh, Eneco, Rabobank, ING, Aegon, Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, Achmea, Ahold, Sundio, TomTom, EBAY-Marktplaats en Wereldhave.