Corion voegt drie zelfstandige adviseurs toe aan interim netwerk

11 mei 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Corion heeft drie zelfstandige adviseurs toegevoegd aan haar interim netwerk: Peter Trago, Paul Niemeijer en Arne de Jong. Alle drie hebben ruime ervaring met interim werk en zijn vanuit hun eigen ondernemingen bij het boutique organisatieadviesbureau uit Loenen aan de Vecht aangesloten.

Corion is een in 2006 opgericht bureau dat zich specialiseert in organisatieadvies, projectmanagement en technologie-implementaties. Onder leiding van oprichter Jeroen van Maaren is het bureau uitgegroeid tot een team van circa twintig professionals. Recentelijk heeft het adviesbureau een eigen interim netwerk gelanceerd, ‘Corion Maatwerk’, met het doel om in te spelen op de groeiende vraag naar advies- en interim diensten en de flexibiliteit van zijn bedrijfsvoering te versterken. Ter versterking van deze interim pool zijn begin maart drie nieuwe zelfstandige adviseurs toegevoegd: Peter Trago, Paul Niemeijer en Arne de Jong.

Peter Trago is een ervaren project en interim professional, die zich voornamelijk bezighoudt met ontwikkeling en duurzaamheidsvraagstukken. Sinds zeven jaar is hij actief als zelfstandig project en interim manager vanuit zijn eigen onderneming Terraz. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als consultant bij Mensit (ruim 1 jaar) en BlueBased (10 jaar), en werkte zo'n 6,5 jaar als Manager Vastgoedbeheer voor Rotterdamse woningcorporatie ComWonen.

Peter Trago, Arne de Jong, Paul Niemeijer - Corion

Paul Niemeijer werkte ruim 15 jaar in verschillende functies voor de Rechtbank Amsterdam, waar hij in 2000 begon als teamleider. Na zes jaar promoveerde hij tot Hoofd Bedrijfsvoering kabinet rechter-commissaris, en vanaf 2011 tot 2015 werd hij als projectmanager ingezet op verschillende grote projecten, waaronder het Programma Digitaal Werken Strafrechtketen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In 2015 besloot hij met Clipp Consultancy voor zichzelf te beginnen als consultant op de gebieden Change, Leadership, Interim-, Programma- en Projectmanagement.

Arne de Jong is sinds 2014 zelfstandig projectleider en adviseur, nadat hij vertrokken was bij Stichting Intermin, een management ontwikkeltraject voor interim managers. In de acht jaar dat hij hier werkte vervulde hij hoofdzakelijk advies- en interim functies binnen verschillende ministeries en andere publieke instanties. Daarvoor nam De Jong van 2004 tot 2006 deel aan het Rijkstraineeprogramma van de Rijksoverheid.

Op LinkedIn gaf De Jong onlangs een korte toelichting op zijn overstap: “Ik verbind me niet zomaar aan een organisatie, want Corion is bijzonder. Hier werken mensen die in staat zijn daadwerkelijk contact te maken, die durven te twijfelen, te raken en geraakt te worden. En ook ‘gewoon’ beschikken over het vakmanschap, de ervaring en de intelligentie om klussen te klaren. Die combinatie vind ik ontzettend krachtig. Ik voel verwantschap met de mensgerichte benadering van Corion en sluit me daarom met volle overtuiging aan.”

Jeroen van Maaren, oprichter van Corion, laat tegenover Consultancy.nl weten dat hij erg tevreden met de overeenkomsten met Trago, Niemeijer en De Jong. “Met de komst van Peter, Paul en Arne halen we veel senioriteit in huis binnen het publieke domein. Tegelijkertijd is het een grote stap binnen ons initiatief Corion Maatwerk, wat ZZP-ers in staat stelt om via een maatschap onderdeel te zijn van het unieke karakter van Corion – maar dan wel als zelfstandige. Zo versterken zij hun netwerk, slagkracht en professionaliteit, en wij ook.”

Eerder dit jaar opende Corion een kantoor in Chili, zijn eerste vestiging in het buitenland.