Khalid Bakkali wordt partner bij KPMG Corporate Finance

25 april 2016 Consultancy.nl

De Corporate Finance tak van KPMG is onlangs versterkt met een nieuwe partner, Khalid Bakkali. Hiervoor was Bakkali zevenenhalf jaar werkzaam voor NIBC, in zijn laatste functie als Executive Director M&A. Bij het Big Four kantoor gaat hij zich focussen op fusies en overnames in de Telecom Media en Technologie (TMT) sector en in de zakelijke dienstverlening.

Khalid Bakkali is een M&A professional met meer dan vijftien jaar ervaring in corporate finance, fusies en overnames. Het afgelopen jaar was Bakkali werkzaam als Executive Director M&A voor NIBC Bank, en de zesenhalf jaar daarvoor in verschillende senior management functies binnen de M&A afdeling van de bank. Gedurende zijn loopbaan richtte Bakkali zich vooral op fusies en overnames in de TMT-sector en de zakelijke dienstverlening. Onlangs was hij nog betrokken bij de overname van Olympia door Avedon Capital Partners en Mardim Holding.

Bakkali begon in 2004 bij NIBC Bank als M&A adviseur. Medio 2007 ging hij een jaar aan de slag in Londen als VP Benelux M&A voor Deutsche Bank, om in 2008 weer terug te keren naar NIBC, in de rol van Associate Director M&A. Bakkali begon zijn carrière bij de M&A-afdeling van Kempen & Co en behaalde een Master in Finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Onlangs heeft Bakkali afscheid genomen van NIBC en is begonnen als partner bij KPMG Corporate Finance, de M&A praktijk van KPMG. Het kantoor was op zoek naar een nieuwe partner, naast de huidige drie – Danny Bosker, Wouter van de Bunt en Wouter van der Heijden – en kwam via een headhunter terecht bij Bakkali. “Na een transitieperiode, wil KPMG echt weer gaan bouwen. Dat spreekt me aan”, verklaarde Bakkali recentelijk tegenover online overnameplatform M&A.nl. “KPMG is al een leidende speler op het gebied van M&A maar er zit zeker nog meer potentie in.”

Afgelopen jaar behaalde KPMG Corporate Finance een top 10 notering in de lijst van belangrijkste M&A bureaus, ook was het bureau een van de grote winnaars van de afgelopen editie van de M&A Awards. Verder vertelt hij enthousiast te zijn over het jonge team en de platte organisatie van de Big Four dienstverlener.

In het gesprek gaat Bakkali ook in op de ontwikkelingen in de markt. Hij geeft aan gematigd positief te zijn. “De economie blijft moeilijk te voorspellen, elke keer zijn er weer plussen en minnen. In Nederland trekt de economie verder aan. De BRIC-landen hebben het moeilijk, de VS koelt een beetje af. Het is lastig om iets over de lange termijn te zeggen.” Maar volgens hem is het wel duidelijk dat er veel liquiditeit in de markt is voor fusies en overnames, een gegeven wat er hopelijk voor zorgt dat het transactietempo van vorig jaar zal aanhouden. Volgens cijfers van Mergermarket was 2015 het beste jaar voor de wereldwijde M&A-markt sinds de crisis, en ook de Nederlandse markt behaalde grote hoogtes, met een verdrievoudiging in waarde.

Ook merkt hij op dat overnamedeals steeds vaker grensoverschrijdend zijn. Hier biedt het internationale netwerk van KPMG volgens Bakkali een groot voordeel. “Steeds meer deals zijn internationaal, naast het sterke netwerk van KPMG in Nederland voegt het mondiale netwerk veel toe. Daarnaast is er een sterke internationale sectorfocus, ook dat draagt sterk bij aan wat je voor cliënten kunt betekenen”, aldus Bakkali.

Nieuws

Meer nieuws over