Gupta business course: studenten creëren unieke zorgpolis

20 april 2016 Consultancy.nl

Volgende maand organiseert strategy consultancybureau Gupta Strategists weer een uitdagende business course. In deze editie duikt een groep studenten in de wereld van polissen van zorgverzekeraars en krijgt deze de opdracht om een innovatieve en baanbrekende zorgpolis te ontwikkelen. Gedurende het evenement leren de deelnemers aan de hand van een praktijkcase hoe het is om te denken en te werken als een strategieconsultant, en maken ze kennis met het team van Gupta Strategists. De inschrijving loopt nog tot uiterlijk 27 april.

Gupta Strategists is een strategisch adviesbureau dat zich volledig richt op de zorgsector. Recent onderzoek van Gupta Strategists toont aan dat het onderscheid tussen zorgverzekeringspolissen in de huidige markt beperkt is. Daarbij is er volgens de consultants bovendien wel ruimte voor vernieuwende polissen.

Op donderdag 12 mei gaan zo’n 20 ambitieuze masterstudenten aan de slag met de case ‘Een baanbrekende zorgpolis…zet jij de markt op zijn kop?’ In kleine groepjes en onder begeleiding van Gupta consultants werken ze een innovatieve en baanbrekende zorgpolis uit. Vragen die centraal staan zijn ‘Welke polis levert de meeste waarde voor de klant?’ en ‘Wat is de beste manier om deze polis in de markt te zetten?’. Aan het einde van de dag zullen de deelnemers vervolgens hun toekomstplannen presenteren aan een jury van zorgbestuurders.

De business course biedt topstudenten een uitgelezen mogelijkheid om te leren hoe het is om als een strategieconsultant te denken en te werken, en ook om een beeld te krijgen van hoe het is om bij Gupta te werken. De avond wordt afgesloten met een diner waar ruim de tijd is om informeel kennis te maken met het team van Gupta Strategists. “Hierdoor kreeg ik ook een heel goed beeld van wat een leuk bedrijf Gupta is”, blikt een van de deelnemers van de 2015-editie terug op de business course.

Overige reacties op de editie van vorig jaar zijn positief te noemen. Zo gooit de business course van Gupta Strategists hoge ogen als het gaat om de inhoud (“erg interessant”, “erg leerzaam,”) en om de organisatie van het evenement (“de business course was perfect georganiseerd”). Een student gaf aan: “Voor mij was het een hele goede manier om Gupta Strategists te leren kennen! En los van de kennismaking met de mensen en het werk, heb ik zelf ook veel geleerd!”

Interesse?
Wil je deelnemen aan de Gupta Strategists business course op donderdag 12 mei? Dan ontvangt Gupta Strategists graag je CV, cijferslijsten en motivatie. Hierop selecteert het bureau de deelnemers. Geïnteresseerde topstudenten kunnen zich tot uiterlijk 27 april 2016 inschrijven. Op maandag 2 mei maakt Gupta Strategists de selectie van de deelnemers bekend. Meer informatie is te vinden op deze pagina.

Nieuws