Alvarez & Marsal lanceert praktijk in Scandinavië

28 maart 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Alvarez & Marsal heeft zijn footprint uitgebreid in Scandinavië met de opening van een nieuwe ‘Nordics’ praktijk. Om leiding te geven aan het nieuwe kantoor heeft Alvarez & Marsal Joerg Weidenfeld, momenteel gevestigd in Finland, aangesteld als Managing Director. Weidenfeld, heeft in het verleden eerder gewerkt voor het adviesbureau, dat in Nederland is gevestigd in Amsterdam.

Opgericht in 1982 is Alvarez & Marsal (A&M) een zakelijke dienstverlener met zo’n 2.500 werknemers in dienst en meer dan veertig kantoren wereldwijd. De organisatie ondersteunt klanten met business advisory, operational & financial performance improvement, turnaround en interim management diensten. In lijn met zijn strategie om zijn footprint in Noord-Europa uit te breiden heeft Alvarez & Marsal onlangs zijn activiteiten ook uitgebreid in Scandinavië.

Om de nieuwe Scandinavische praktijk te gaan leiden, heeft het bureau A&M alumnus Joerg Weidenfeld overgehaald zich opnieuw bij hen aan te sluiten. Weidenfeld was al eerder werkzaam voor het kantoor – tussen 2007 en 2009 – en heeft de opdracht gekregen om de footprint van A&M uit te bouwen in Scandinavië. Voordat Weidenfeld zich opnieuw aansloot was hij actief als Managing Partner bij Nordic Restructuring Oy, zijn eigen adviesbureau in Finland dat zich richt op herstructurering en prestatieverbetering.  

“Naarmate 2016 vordert zullen de kansen van Europese bedrijven toenemen om verandering te omarmen, de markt te verstoren, zichzelf te stroomlijnen en het belang van de klant centraal te stellen. In dat opzicht komt de benoeming van Joerg op een uitstekend moment. We zijn verheugd dat de A&M alumnus is teruggekeerd om zich voor ons bureau in te zetten. Joerg heeft ruime ervaring in meerdere sectoren en vormt een aanzienlijke versterking ten aanzien van onze performance improvement capaciteiten in de Scandinavische regio”, aldus Tony Alvarez III, Managing Director van Alvarez & Marsal.

Volgens Weidenveld biedt de regio veel groeikansen, en door het recent aantrekken van de economie vertonen ook de adviesmarkten in de Scandinavische landen wederom groei. In 2015 groeide de Zweedse adviesmarkt – de grootste adviesmarkt in de regio – met 5,5% naar een totale waarde van net minder dan €800 miljoen. In datzelfde jaar groeide de Noorse branche met 5% naar een waarde van €579 miljoen. Data van de Deense branchevereniging voor management consultants toont verder aan dat de Deense markt sterk aan het groeien is – de omzet is nu 20% hoger dan in 2010.

“A&M staat wereldwijd bekend om zijn capaciteiten op het gebied van prestatieverbeteringen en businesstransformaties, en dat vormde in 2007 voor mij de aanleiding om voor het bureau te gaan werken. Deze achtergrond – evenals de recente groei in andere dynamische segmenten  – heeft sterk meegespeeld in mijn besluit om terug te keren. De Europese praktijken van het bureau zijn enorm gegroeid en geëvolueerd sinds ik voor het laatst bij het bureau heb gewerkt. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring in Scandinavië te gebruiken om A&M’s unieke propositie uit te breiden naar bedrijven in de regio, en zo de Europese groei voort te zetten”, vertelt Weidenveld.

De nieuwe Scandinavische praktijk van A&M zal zich voornamelijk focussen op operationele en financiële oplossingen, waarbij het bureau zich voornamelijk richt op grote bedrijven en financiële instellingen, besluit Weidenfeld. Concrete doelstellingen voor de regio zijn door A&M niet bekendgemaakt.