Interview met Sayida Goedhoop van Booz & Company

21 mei 2011 Consultancy.nl

Wat is je achtergrond?
Ik heb International Business Administration gestudeerd in Rotterdam, met een master in Finance & Investments. Ik vond het leuk om naast mijn studie ook actief bezig te zijn. Zo heb ik samen met 3 medestudenten een bedrijfje opgericht in mijn tweede jaar en heb ik een jaar bestuur gedaan bij de internationale studentenorganisatie AIESEC.
 
Waarom heb je voor consultancy gekozen?
Mijn voorliefde voor strategy consulting is in mijn eerste studiejaar ontstaan. Voor één van de eerstejaarsvakken kregen we de opdracht een strategisch business plan te schrijven voor een middelgrote onderneming. Het structureren van een dergelijk plan, de kennis die je opdoet over een industrie, en het nadenken over de te bewandelen koers op de lange termijn van een onderneming was wat mij aansprak. Vele bedrijfspresentaties, workshops, business courses en een stage later, wist ik het zeker: consultancy is wat ik wil!
 
Hoe heb je de stage bij Booz & Company ervaren?
Het is de meeste studenten wel bekend: in de consultancywereld is bovengemiddeld hard werken geen uitzondering. Des te belangrijker om erachter te komen of ik de verschillende facetten van deze baan ook echt leuk vond. Drie maanden stagelopen bij Booz & Company heeft mij het antwoord daarop gegeven. Met twee compleet verschillende opdrachten, één voor een utilities bedrijf en één voor een grote multinational, kreeg ik een uitstekende indruk. Ook kon ik van het echte consultancy leventje proeven.
 
Maandagochtend in het vliegtuig naar de klant in Zweden, veel meetings en interviews, maar ook leuk uit eten en borrelen met collega’s. Donderdagavond zaten we weer in het vliegtuig terug naar Amsterdam, om op vrijdag op kantoor te lunchen en verhalen uit te wisselen met mijn andere collega’s op kantoor. Na een fantastische tijd tijdens mijn stage kon ik aan het echte werk bij Booz & Company beginnen. De diversiteit die mij altijd zo heeft aangesproken in het consultancyvak komt ook nu weer tot uiting: met een opdracht voor een frisdrankenfabrikant, een opdracht in de energie-sector en nu een opdracht voor een bank, kan het niet afwisselender.
 
Ook inhoudelijk varieert het werk. Zo was ik in mijn eerste paar weken voornamelijk aan het ‘data-crunchen’ om de markt in kaart te brengen en kon ik een paar weken later ineens mijn creativiteit inzetten voor het schrijven van een viertal toekomstscenario’s voor de energiemarkt.
 
Waarom heb je voor Booz & Company gekozen?
Wat mij voor Booz & Company heeft doen kiezen, het klinkt cliché, is de sfeer op kantoor. Eén voorbeeld is het consultancy uitje: een weekend dat de afgelopen paar jaar georganiseerd werd voor en door de starters bij Booz & Company. Dit jaar nam ik samen met drie van mijn collega’s het voortouw om dit uitje te organiseren. Na de eerste inventarisatie bleek dat niet alleen de starters meewilden, maar zelfs een aantal seniors nog een plek probeerden te bemachtigen. Uiteindelijk werd de groep twee keer zo groot en hebben we met 32 man een fantastisch weekend in Praag gehad!
 
Studenten en afgestudeerden die intellectueel en analytisch uitgedaagd willen worden, die willen werken in een internationale en dynamische omgeving en het daarbij ook belangrijk vinden om gezellige en interessante collega’s om zich heen te hebben, zou ik zeker aanraden om te komen solliciteren bij Booz & Company!

Nieuws

Meer nieuws over