Atos opent officieel deuren van hoofdkantoor in Amstelveen

21 maart 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Afgelopen weekend opende Atos tijdens de ‘Atos Family Day’ officieel de deuren van het nieuwe Atos hoofdkantoor in Amstelveen. Ter ere van deze mijlpaal werd het gebouw opengesteld voor media, relaties, medewerkers en hun familieleden. Het nieuwe kantoor is vanuit het oogpunt van duurzaamheid ingericht op basis van het concept van Het Nieuwe Werken en uitgerust met de nieuwste technologieën. “Tijdens deze open dag wilden we hiervan een beeld geven en dat is, gezien de vele enthousiaste reacties die we reeds hebben gekregen, uitstekend gelukt”, aldus Rob Pols, topman van Atos in ons land.

Van 2009 tot en met medio 2015 was het Nederlandse hoofdkantoor van Atos, met wereldwijd circa 93.000 werknemers in 70+ landen een van de grootste ICT dienstverleners ter wereld*, gevestigd op kantorencampus Secoya in Utrecht-Papendorp. Atos huurde daar zo’n 23.000 m2 aan kantoorruimte. Medio vorig besloot Atos jaar zijn hoofdkantoor te verhuizen naar een nieuw pand aan de Burgemeester Rijnderslaan 30 in Amstelveen. Het nieuwe kantoor is ingericht op basis van de principes van het Nieuwe Werken en is volgens het bureau uitgerust met de allernieuwste technologieën, waarin social collaboration en gastvrijheid centraal staan.

“Ruim 80% van onze mensen werkt flexibel of mobiel. Zij zijn weliswaar regelmatig op kantoor, maar werken ook op andere locaties”, lichtte Rob Pols, CEO van Atos Benelux & The Nordics, de verhuizing vorig jaar al toe. Verder vormden bereikbaarheid, de aansluiting bij de wensen van klanten en medewerkers, en de kansen die regio Amsterdam bieden voor het aantrekken van nieuw talent, de belangrijkste beweegredenen om te verhuizen naar het pand in Amstelveen, waar eerder KPMG gehuisvest was**. Bovendien is het nieuwe pand geheel ingericht met een duurzame focus.

“Met het oog op duurzaamheid is bewust gekozen voor de intrek in een bestaand kantoorpand in plaats van nieuwbouw”, vertelt Pols, om daar aan toe te voegen: “Het nieuwe kantoor biedt onze medewerkers een betere plek om te werken, doordat het is uitgerust is met de nieuwste technologieën.” De Atos CEO besluit: “Ons kantoor is een ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen om elkaar te inspireren, samen te werken en te leren.”

De afgelopen maanden namen Atos medewerkers al hun intrek in het nieuwe hoofdkantoor, maar afgelopen weekend werd het kantoor tijdens de zogeheten ‘Atos Family Day’ officieel en feestelijk geopend, in het bijzijn van onder meer de media, relaties, Atos medewerkers en hun familieleden. Bovendien luidde ter ere van deze feestelijke gelegenheid Mirjam van ’t Veld, Burgemeester van Amstelveen, de opening in. Na vervolgens een toespraak van Pols kregen bezoekers een kijkje achter de schermen van het nieuwe kantoor. Zo werden zij onder andere rondgeleid in het Business Technology Innovation Center (BTIC) van Atos; “een interactieve omgeving waarin de beleving van nieuwe ideeën, de laatste innovaties en de uitdagingen in de wereld van morgen centraal staan”, aldus Atos. Bovendien stapten de bezoekers in de wereld van virtual reality en konden zij met een VR-bril op een virtuele ontdekkingstocht maken door het nieuwe kantoor.

In de ‘Store of the Future’ konden bezoekers ervaren hoe het voelt om in een compleet digitale winkelomgeving te zijn. Ook namen zij een kijkje in het Tech Lab – de innovatie keuken van Atos – waar medewerkers elke dag bezig zijn met nieuwe technologische ontwikkelingen en projecten.

Tenslotte besteedde Atos tijdens de opening door middel van een demonstratie aandacht aan een groot project rondom ‘serious gaming’. Bas Stroeken, Consultant bij Atos Consulting gaf in het bijzijn van enkele geselecteerde aanwezigen een demonstratie en toelichting op de game. Atos heeft aangekondigd om vandaag meer informatie naar buiten te zullen brengen over dit project.

* De Nederlandse landenorganisatie telt ongeveer 5.000 professionals en opereert vanuit kantoren in zes steden.

** Het oorspronkelijke pand is gebouwd in 1991 en ontworpen door Alberts en van Huut. Het nieuwe Atos hoofdkantoor voor de Benelux & The Nordics beslaat 9000m2 van de in totaal 45.000m2.