Eiffel neemt dataspecialist AnalyseCentrum over

25 februari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een aantal jaren van samenwerking, heeft zakelijk dienstverlener Eiffel onlangs AnalyseCentrum overgenomen, een Arnhems bedrijf dat data-informatie oplossingen levert aan bedrijven en overheden. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

In maart 2014 maakte Eiffel, een advies- en interimbureau gespecialiseerd in juridische, financiële en procesmatige vraagstukken, bekend dat het een partnership met AnalyseCentrum had afgesloten. AnalyseCentrum is een organisatie uit Arnhem, die data- en informatiediensten levert binnen onder meer het zorg-, finance-, onderwijs- en publieke domein. De focus van deze samenwerking lag specifiek op het sociaal domein – met het partnership wilde Eiffel zijn proposities op de terreinen wonen, zorg en welzijn versterken. 

In het kader van de samenwerking ontwikkelden de partners speciaal voor gemeenten het zogeheten Dashboard sociaal domein. Met het dashboard waren gemeenten in staat om alle data in het sociaal domein te duiden en om ontwikkelingen te voorspellen. AnalyseCentrum was in het bezit van uitgebreide ‘micro’ data (van 7,4 miljoen huishoudens) waaruit het waardevolle informatie kon ontsluiten. Hierdoor kon Eiffel zijn bestaande consultancy- en implementatiediensten verrijken met big data en transitie-analyses. “Met de samenwerking kunnen we data-analyse uit handen nemen van gemeenten en hen bijvoorbeeld helpen bij de inrichting van efficiënte wijkteams en het optimaliseren van zorginkoop”, zei Michel te Riele, business unit manager Gemeenten bij Eiffel, destijds over de samenwerking.

De afgelopen jaren hebben beide organisaties hun samenwerking verstevigd en in lijn met de stijgende vraag naar data-gedreven inzichten vanuit de markt, heeft Eiffel zijn dienstenaanbod ook naar andere sectoren verlegd. Op basis van het eerdere partnership en de vooruitzichten voor de komende periode, besloot Eiffel daarom om AnalyseCentrum in te lijven, dat overigens als zelfstandig label actief zal blijven in de markt. “De overname past in het oplossingsgericht denken van Eiffel”, aldus het bureau in een persbericht, dat bovendien toevoegt: “De expertise van Eiffel op legal, finance en process, in combinatie met de dienstverlening van het AnalyseCentrum, sluit goed aan op de behoefte van de klanten. Het inzetten van big data brengt de dienstverlening van overheden en bedrijven naar een volgend niveau, omdat zij met smart data en data-analyse in staat zijn toekomstbestendige keuzes te maken.”

Andere spelers in de markt waarmee Eiffel samenwerkingsverbanden heeft zijn onder meer CIMCIL (een partner voor Lean Management), Dimensys (SAP-specialist), EhrmVision (een expert op het gebied van human capital oplossingen) en ERAC (een alliantie gericht op subsidiebeheersing).