Klaas Bosma verruilt Twynstra Gudde voor CBRE

03 maart 2016 Consultancy.nl

Na meer dan tien jaar gewerkt te hebben bij Twynstra Gudde heeft Klaas Bosma per 1 februari de overstap gemaakt naar CBRE. Bij de vastgoedadviseur is Bosma aangesteld als Director Strategic Consulting in het Global Workplace Solutions team.

De afgelopen 10 jaar was Bosma als adviseur huisvesting en vastgoed werkzaam bij Twynstra Gudde. Bij het organisatieadviesbureau uit Amersfoort heeft hij diverse publieke en private gebruikers van kantoor-, onderwijs- en bedrijfsruimte geadviseerd over de optimalisatie van hun corporate vastgoedportefeuille. Enerzijds door het opstellen van strategie en beleid en anderzijds door de veranderingen in de organisatie en de portefeuille te begeleiden en te implementeren. Daarvoor werkte Bosma zo’n vijf jaar binnen de vastgoedsector en twee jaar als ingenieur bij een bouwonderneming.

Begin deze maand was het tijd voor een nieuwe uitdaging, en trad Bosma in dienst bij CBRE, met 70.000 medewerkers en wereldwijd meer dan 400 kantoren 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed. Als Director Strategic Consulting gaat hij zich vooral richten op strategisch huisvestingsadvies aan corporate eindgebruikers. Bosma sluit zich aan bij de Global Workplace Solutions praktijk – een recent opgerichte service line ontstaan na de acquisitie van het bedrijfsonderdeel Global Workplace Solutions (GWS) van Johnson Controls.

Uit recent onderzoek van CBRE blijkt dat Londen zich (nog steeds) de duurste kantoormarkt ter wereld kan noemen, gevolgd door Hong Kong en Beijing. Door de opkomst van nieuwe organisatiemodellen en de groeiende mogelijkheden voor het realiseren van besparingen in kantoren kijken besluitvormers in de vastgoedwereld steeds meer naar het kostenplaatje van real estate oplossingen.

Nieuws

Meer nieuws over