Ernst Stoelhorst versterkt GRC adviespraktijk van Protiviti

10 februari 2016 Consultancy.nl

Protiviti Nederland heeft onlangs Ernst Stoelhorst aangetrokken als Associate Director Governance, Risk & Compliance (GRC). Stoelhorst werkte de afgelopen jaren als GRC-expert bij SAP en was voorheen werkzaam bij accountants- en advieskantoren EY en Deloitte. In zijn nieuwe rol bij Protiviti zal Stoelhorst zich bezighouden op het snijvlak van GRC, Data Governance en Tooling.

Ernst Stoelhorst is een ervaren professional met meer dan vijftien jaar consulting- en managementervaring, vooral op het vlak van governance, risk en audit. De afgelopen vijf jaar was Stoelhorst werkzaam bij softwareontwikkelaar SAP. Als expert op het gebied van Governance, Risk & Compliance (GRC) was Stoelhorst daar onder meer verantwoordelijk voor de uitbouw van de GRC markt. In de periode hiervoor was Stoelhorst enkele jaren werkzaam bij accountants- en advieskantoor EY, waar hij onder meer werkte als GRC business consultant en in zijn laatste rol actief was als Manager Risk Advisory Services & Business Development. Stoelhorst was onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van een corporate governance, ERM en operationele internal audit praktijk en richtte zich op sales, business en product development.

Daarvoor werkte Stoelhorst enkele jaren voor Big Four branchegenoot Deloitte, in de rol van Aspirant Manager. Ook bij Deloitte lag zijn focus op GRC diensten, in combinatie met technologie. Daarnaast was hij betrokken bij product/tool development, onder meer gericht op data-analyse en process mining. Stoelhorst behaalde een Master in Marketing en een Master in Strategic Management aan de Rijksuniversiteit Groningen, rondde een Post-Master opleiding af in Enterprise Risk Management aan het Institute of Risk Management in Londen, en behaalde een Post-Master in Internal/Operating Audit aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Begin dit jaar besloot Stoelhorst een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Protiviti, waar hij de GRC adviespraktijk versterkt als Associate Director Governance, Risk & Compliance. Met meer dan 3.700 professionals werkzaam vanuit meer dan 70 kantoren verspreid over 20 landen, is Protiviti een wereldwijd opererende business en IT consulting en internal audit adviesorganisatie. Het Nederlandse kantoor, dat in 2006 zijn deuren opende, is gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas, in hetzelfde pand als onder meer The Boston Consulting Group.

In zijn nieuwe rol als Associate Director GRC zal Stoelhorst zich bezighouden met GRC, Data Governance en Tooling en adviseert hij commerciële klanten ten aanzien van GRC vraagstukken, met een focus op de gebieden big data, (audit)analytics en continuous monitoring.

Eind vorige maand werd Jaap Gerkes door Protiviti benoemd tot Managing Director. Gerkes is verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van Governance, Risk & Compliance (GRC) en Internal Audit.

Nieuws

Meer nieuws over