18 adviesbureaus beste werkgever voor geslachtsgelijkheid

12 januari 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Net als het afgelopen jaar zijn ook dit jaar in totaal 18 consultancybureaus door de Human Rights Campaign Foundation aangewezen als leiders op het gebied van geslachtsgelijkheid op de werkvloer – voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGBT) werknemers.
 
De afgelopen jaren is de focus op diversiteit binnen de werkomgeving steeds belangrijker geworden. Om het beleid van grote private organisaties in de VS ten aanzien van geslachtsgelijkheid voor LGTB werknemers (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender medewerkers) te evalueren, brengt de Human Rights Foundation ieder jaar zijn Corporate Equality Index (CEI) uit. De index peilt de trends en best practices binnen alle organisaties of binnen bepaalde sectoren. De kern van de CEI is het principe van non-discriminatie ten aanzien van de sexuele geaardheid en geslachtsidentiteit van werknemers, variërend van non-discriminatie beschermende maatregelen op de werkplek, partnertoeslagen, transgender-inclusieve zorgverzekeringen, competentieprogramma’s en publieke betrokkenheid met de LGBT gemeenschap.

Bedrijven zijn in de CEI gerangschikt in vier afzonderlijke gebieden, waarvan de eerste non-discriminatie beleid is. Van de 851 bedrijven die werden beoordeeld voor de CEI in 2016, biedt 89% werknemerbeschermende maatregelen met het oog op sexuele geaardheid en 87% biedt bescherming ten aanzien van geslachtsidentiteit. De tweede categorie is de gelijkwaardigheid in secundaire arbeidsvoorwaarden. 60% van de bedrijven biedt transgender-inclusieve zorgverzekering dekkingsopties binnen een organisatiebreed programma. Het derde gebied is organisatiecompetentie ten aanzien van LGBT inclusie, waarbij 77% van de werkgevers voldoende middelen aanbiedt voor ondersteuning van organisatorische LGBT diversiteitcompetentieprogramma’s. Tenslotte vormt publieke betrokkenheid de vierde categorie – 82% van de beoordeelde organisaties zet zich actief in voor de externe LGBT gemeenschap, waarbij 57% de voor 2016 nieuw opgestelde richtlijnen voor het tonen van liefdadigheid aanhoudt.

Van de 851 organisaties die door de Human Rights Campaign Foundation werden beoordeeld, behaalde een recordaantal van 407 een topscore van 100% op de index en daarmee de titel ‘Best Place to Work for LGTB Equality’. 18 van deze organisaties zijn actief binnen de adviesbranche en worden gezien als leiders op het gebied van geslachtsgelijkheid op de werkvloer:

Eind vorig jaar bracht ook OUTstanding diverse rankings uit om uitstekende LGBT werkgevers in het zonnetje te zetten. In de ‘Top 100 influential LGBT executives’ stonden tien bestuurders van adviesbureaus en in zijn ‘Top 30 LGBT Future Leaders’ waren vijf consultants vermeld.