JB Lorenz mede-oprichter Joost Kadijk naar BeBright

17 december 2015 Consultancy.nl

Joost Kadijk, die samen met Bianca den Outer in 2009 het innovatie adviesbureau JB Lorenz oprichtte, sluit zich per 1 januari 2016 aan bij branchegenoot BeBright. Bij BeBright gaat hij zich als projectleider en interim manager inzetten voor het vergroten van het innovatief vermogen in de publieke sector. Eerder werkte Kadijk onder meer voor Van Naem & Partners, Q-Park en NIGZ.

In 2009 richtten Joost Kadijk en Bianca den Outer samen JB Lorenz op, een innovatie- en adviesbureau uit Rotterdam. De afgelopen zeven jaar leidde Kadijk het bureau samen met Den Outer, en onder hun leiding groeide het adviesbureau uit tot een team meer dan tien professionals. De afgelopen jaren ondersteunde Kadijk meerdere organisaties uit de publieke sector in de rol van onder meer projectleider, kwartiermaker en interim teamleider. Voor hij JB Lorenz oprichtte was hij onder meer werkzaam als trainer bij Q-Park, adviseur bij Van Naem & Partners, stafmedewerker bij GGD ZuidHollandse Eilanden en onderzoeker bij het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ).

Joost Kadijk - BeBright

Kadijk werd opgeleid tot gezondheidswetenschapper in Maastricht en volgde daarnaast meerdere opleidingen, trainingen en cursussen op het gebied van creativiteit, project management, corporate finance en accounting, evenals een opleiding tot dramadocent in Arnhem. Ook is hij tijdens zijn loopbaan actief geweest in meerdere besturen en adviesraden, geeft hij innovatie les als gastdocent aan de managementschool in Grenoble, Frankrijk, en is hij crewlid bij innovatiespecialist 21 Lobsterstreet.

Per 1 januari maakt Joost Kadijk de overstap naar BeBright, een innovatie- en strategisch management consultancybureau uit Utrecht met zo’n 25 professionals in dienst. BeBright werd in 2007 opgericht door voormalig Rabobank Senior VP Philip Idenburg. BeBright is volgens Idenburg ontstaan als antwoord op de behoefte die organisaties hebben om op een nieuwe manier na te denken over nieuwe producten en diensten, nieuwe strategie, nieuwe markten en nieuwe marketing. Het bureau helpt bij het creëren van innovatieve ideeën en helpt klanten daarna om deze naar de markt te brengen en/of te internaliseren in de klantorganisatie.

Kadijk zal door BeBright worden ingezet als projectleider en interim manager, een rol waarin hij volgens Den Outer zijn passie achterna kan: “het vergroten van het innovatief vermogen in de publieke sector.” Na het vertrek van Kadijk in januari 2016 gaat bij JB Lorenz het roer om. Zijn oud-partner zal verder leiding geven aan JB Lorenz, dat “zich op het gebied van de decentralisaties als expertbureau zal gaan richten op de ondersteuning van gemeenten en zorgorganisaties op het gebied van sturings- en bekostigingsvraagstukken, bedrijfsvoering en het organiseren van (complexe) samenwerkingsverbanden”, meldde Den Outer recentelijk.

Nieuws

Meer nieuws over