Protiviti neemt Decision First Technologies over

03 december 2015 Consultancy.nl

Wereldwijd consultancybureau Protiviti heeft Decision First Technologies uit de VS overgenomen. Deze stap stelt het adviesbureau in staat om beter te voldoen aan de groeiende vraag naar adviesdiensten op het gebied van analytics, data warehousing en predictive analytics diensten.

Met meer dan 3.700 professionals werkzaam vanuit zeventig kantoren in meer dan twintig landen, is Protiviti een van de grotere spelers in het wereldwijde consultancylandschap. Het bureau focust zich voornamelijk op onderwerpen in het risk, financieel advies, en interne audit domein.

Om te voldoen aan de groeiende vraag naar business analytics dienstverlening – volgens data van analisten een van de meest gewilde diensten in de wereldwijde adviesbranche – heeft het van oorsprong in de VS gevestigde consultancybureau Protiviti onlangs business intelligence en SAP-specialist Decision First Technologies (DFT) overgenomen. Het in Atlanta gevestigde bedrijf werd opgericht in 2001 en is sindsdien uitgegroeid tot een award-winnende organisatie* met ongeveer negentig professionals in dienst.

Protiviti acquires Decision First Technologies

Als onderdeel van de overname gaat DFT deel uitmaken van Protiviti’s Data Management & Advanced Analytics werkmaatschappij. DFT medeoprichters Taylor Courtnay en Scott Golden, evenals Vice President of Field Operations Steve Freeman hebben zich bij Protiviti aangesloten als Managing Directors. Met deze stap versterkt Protiviti zijn analytics adviescapaciteit zowel in de diepte als in de breedte, waardoor het bureau beter in staat zal zijn om consultancydiensten te leveren op het gebied van business analytics, data warehousing, data governance, predictive analytics en model risk management, aldus Shaheen Dil, als Managing Director verantwoordelijk voor de Data Management & Advanced Analytics praktijk van Protiviti.

Vooral de combinatie met de footprint van Protiviti op het gebied van Risk en Finance, zal naar verwachting van aanzienlijke toegevoegde waarde zijn. Technologie consulting en Risk & Finance zijn de twee snelst groeiende vakgebieden in de Amerikaanse consultancybranche, een markt met een geschatte waarde van meer dan $50 miljard. Bovendien wordt het snijvlak tussen deze twee werelden door experts gezien als de ideale plek voor groei in de komende periode. “De toevoeging van DFT’s talent en activiteiten creëert een combinatie van diensten die op een hoger expertiseniveau liggen. Deze combinatie zal het vermogen van Protiviti verhogen om zijn klanten te voorzien van de informatie en processen die nodig zijn voor het effectief managen van hun operaties en risico’s wereldwijd”, legt James Pajakowski uit, de Executive VP Global Services van Protiviti.

Daarnaast betekent de overname een versterking van Protiviti’s SAP-dienstenportfolio, met onder meer technologische oplossingen voor analytics, enterprise information management (EIM), data warehousing, en het SAP HANA platform – DFT is SAP gold channel partner en kan bogen op zeven ‘SAP BusinessObjects Solution Provider Partner of the Year’ benoemingen. “Wij focussen op meerdere ERP-producten voor onze klanten, en deze acquisitie betekent een significante aanvulling voor onze SAP praktijk”, voegt Pajakowski toe.

Taylor Courtnay - Scott Golden - Steve Freeman - James Pajakowski - Shaheen Dil

De overname van DFT is de eerste grote overnamedeal van Protiviti in de afgelopen drie jaar. In 2007 kocht het bureau PENTA Advisory Services, een in Baltimore gevestigd bureau dat herstructurerings- en faillissement-gerelateerde adviesdiensten levert. In 2006 werden de Canadese risk management en verliespreventie bureaus Creative Options en Radius overgenomen, evenals P.G. Lewis & Associates, een data forensics bureau uit de VS. Protiviti’s laatste deal dateert uit 2012, toen het bureau SusQtech overnam, een leverancier van SharePoint consultancydiensten. Voorwaarden en details van de transactie met Decision First Technologies zijn niet vrijgegeven.

* Decision First Technologies werd bijvoorbeeld eerder dit jaar door Atlanta Journal Constitution uitgeroepen tot een van de 2015 Top Workplaces.

Nieuws

Meer nieuws over