Ervaren bestuurder Frank Candel krijgt adviesrol bij AEF

23 november 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ervaren bestuurder Frank Candel zal per begin 2016 een adviesrol gaan vervullen bij Andersson Elffers Felix (AEF). Hij neemt dan afscheid van zorginstantie Intermetzo, waar hij sinds 2011 Lid van de Raad van Bestuur is. In zijn nieuwe rol  bij het Utrechtse organisatieadviesbureau zal Candel gaan bijdragen aan strategische vernieuwing in maatschappelijke sectoren.

Frank Candel is een ervaren professional met meer dan 25 jaar ervaring binnen voornamelijk het (jeugd)zorg domein, maatschappelijke organisaties en de Rijksoverheid. Na het afronden van zijn studie Arbeids- en Organisatie psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, startte Candel zijn loopbaan in 1988 als Hoofd bedrijfsbureau bij de Rijksgebouwen dienst. Vervolgens was hij enkele jaren actief als Interimmanager binnen het ministerie van VROM (inmiddels ministerie van Infrastructuur & Milieu) en was hij zo’n twee jaar directeur van Milieu Centraal.

Frank Candel - AEF

In de circa 15 jaren daarna richtte Candel onder meer zijn eigen bedrijf Mine op – dat hij tot 2011 leidde – en bekleedde hij  tal van directeurs-, bestuurs- en toezichtsfuncties bij uiteenlopende organisaties, voornamelijk binnen het maatschappelijke en zorgdomein. Zo is Candel sinds 2010 Lid van de Raad van Bestuur van Jeugdzorg Nederland en sinds 2004 bestuurslid van zorginstantie Intermetzo (voorheen LSG-Rentray en Zonnehuizen). Daarnaast is sinds eind 2013 voorzitter van de raad van toezicht van Museum Arnhem en sinds medio dit jaar Lid curatorium voor het Zijlstra Center for Public Control, Governance & Leadership. Deze opleidingsinstelling verzorgt (postgraduate) onderwijs voor leidinggevenden, bestuurders, controllers, auditors, managers en toezichthouders in de (semi-)publieke sector, die inhoudelijke verdieping of verbreding binnen hun vakgebied zoeken.

Overige bestuursfuncties bekleedde Candel gedurende zijn loopbaan onder andere bij Halt Nederland, Stichting Werkschool, Stichting Arnhems Groene Long en Stichting 180. Ook was hij tot 2014 zo’n vijf jaar Lid van de Maatschappelijke adviesraad bij het Nederlands instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie.

Per 1 januari 2016 verruilt Frank Candel Intermetzo voor een adviesrol bij Andersson Elffers Felix (AEF), een organisatieadviesbureau uit Utrecht dat zich richt op maatschappelijke vraagstukken en onder meer overheden, publieke en private organisaties ondersteunt. In zijn nieuwe rol bij AEF zal Candel een bijdrage gaan leveren aan strategische vernieuwing in maatschappelijke sectoren.