AkzoNobel CIO Pieter Schoehuijs naar Capgemini Group

27 oktober 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pieter Schoehuijs, CIO bij AkzoNobel, is overgestapt naar ICT dienstverlener Capgemini, waar hij de rol van wereldwijde CIO zal gaan spelen. In zijn nieuwe rol rapporteert Schoehuijs rechtstreeks aan Aiman Ezzat, Chief Financial Officer (CFO) en lid van de Group Management Board van Capgemini.

Met meer dan 145.000 professionals in meer dan veertig landen is Capgemini een van ’s werelds grootste aanbieders van consulting-, technologie- en outsourcing diensten. In de afgelopen weken voerde Capgemini Group, dat het afgelopen boekjaar een omzet draaide van €10,5 miljard, twee wijzigingen door binnen het leiderschap van de organisatie. Allereerst is Pieter Schoehuijs, voormalig CIO van AkzoNobel, aangetrokken om de IT-operaties van het bureau te gaan leiden.

Schoehuijs begon zijn carrière bij de Koninklijke Nederlandse Marine, waarna hij negen jaar bij IBM en EY in Europa werkte. Vervolgens bracht hij tien jaar in Noord-Amerika door, waar hij achtereenvolgens werkte bij Flowserve (een industrieel productiebedrijf in Dallas), Engelhard (een chemieconcern in New Jersey) en bij Church & Dwight (een producent van consumentengoederen).

Philippe Christelle, Pieter Schoehuijs, Aiman Ezzat, Paul Hermelin

Voor zijn benoeming bij Capgemini was Schoehuijs verantwoordelijk voor AkzoNobel’s wereldwijde IT-organisatie, met operaties in zo’n veertig landen. Na zich verschillende jaren te hebben gericht op de harmonisatie van platforms en het consolideren van systemen, initieerde hij de transformatie van AkzoNobel’s IT naar een vraag-aanbod structuur. Dit resulteerde in financiële besparingen en een significante verbetering van de operatie. “Pieter heeft wereldwijde ervaring en een uitstekend track record in het stimuleren en managen van technologische transformaties in verschillende sectoren. Ik ben zeer verheugd hem te mogen verwelkomen in de Capgemini Group en ben ervan overtuigd dat zijn leiderschap waarde zal toevoegen aan Capgemini's IT. Zijn rol is van cruciaal belang bij het effectueren en ondersteunen van de implementatie van onze strategie op het gebied van industrialisatie en innovatie”, zegt Aiman Ezzat.

Naast Schoehuijs is de tweede benoeming binnen Capgemini de Fransman Philippe Christelle, die als Chief Ethics & Compliance Officer (CECO) zal gaan fungeren. Christelle, die bij Capgemini sinds 1999 werkzaam is als Chief Audit Officer volgt Hervé Canneva op, die met pensioen gaat. Volgens Paul Hermelin, Chief Executive Officer van Capgemini, is Christelle’s diepe industrie-ervaring “een aanwinst voor het verder globaliseren van Capgemini’s Ethics en Compliance raamwerk”.