Brink Groep versterkt met BIM specialist Toine Bullens

23 oktober 2015 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Het team van Brink Groep is onlangs uitgebreid met Toine Bullens. Bullens werkte hiervoor ruim acht jaar voor Van Aken Architecten, waarvan zo’n vijf jaar als BIM-specialist. Deze ervaring zet Bullens nu in als BIM-manager voor alle vier de bedrijven onder Brink Groep – innvire, Brink Management/Advies, Kontek en Ibis.

Toine Bullens studeerde in 2007 af van zijn studie bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na zijn studie ging hij aan het werk bij Van Aken Architecten, waar hij ruim acht jaar bleef werken als bouwtechnisch ontwerper en later vijf jaar als BIM-specialist. In zijn tijd bij Van Aken heeft Bullens verschillende cursussen succesvol afgerond, waaronder op het gebied van BIM, oftewel ‘Bouwwerk Informatie Modellen’. Het BIM is een digitaal model van een bouwwerk, waarbij aan verschillende onderdelen van de constructie – bestaand of nog in ontwerpfase – informatie kan worden gekoppeld over bijvoorbeeld materiaalgebruik, budget, of andere, bouwkundige specificaties. Informatie uit een BIM wordt gedurende de levenscyclus van een gebouw gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, van het produceren van tekenwerk in de ontwerpfase tot het maken van onderhoudsplannen in de exploitatiefase.

Toine Bullens, Brink Groep

Onlangs was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Bullens heeft zich aangesloten bij Brink Groep, een verzameling van vier bedrijven die actief zijn in de bouw, huisvesting, vastgoed, management, advies en automatisering. De bouwkundig professional is aangesteld als BIM-manager voor alle vier de bedrijven die onder Brink Groep vallen (innvire, Brink Management/Advies, Kontek en Ibis) en vormt in de woorden van Brink Groep “de verbindende schakel op strategisch, tactisch en operationeel niveau.”

De vier bedrijven binnen Brink Groep – met samen ruim 200 professionals – bestrijken gezamenlijk de gehele levenscyclus van een gebouw van ontwerp tot exploitatie. Bullens gaat zich in zijn nieuwe functie richten op de verdere implementatie en ontwikkeling van BIM gerelateerde activiteiten van de bedrijven binnen de groep. Daarnaast zet hij zijn praktijkervaring in door als BIM-regisseur in projecten te opereren zodat zowel opdrachtgever als opdrachtnemer de volledige potentie van het bouwwerk informatie model kunnen benutten.

“Ik zie het als uitdaging met deze kennis de inhoud van het BIM met de opdrachtgever te specificeren en de ontwikkeling van het model tijdens het ontwerpproces te coördineren en valideren. Hierdoor kan de gebruiker tijdens de exploitatiefase beschikken over actuele, consistente en betrouwbare informatie” aldus Bullens over zijn werk met het model.