Enigma Consulting zoekt jong talent voor traineeship

06 oktober 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Enigma Consulting is op zoek naar zes Trainees die als Financial Consultant het team komen versterken. Voor de vacature is het organisatieadviesbureau uit Zeist op zoek naar ondernemende en zelfbewuste kandidaten met een afgeronde WO/HBO opleiding, die goed kunnen samenwerken en mensen om zich heen kunnen inspireren en motiveren. “We zoeken talenten die ‘echt goed’ zijn”, luidt de oproep aan kandidaten. Het traineeship heeft een duur van een jaar, solliciteren kan nog tot uiterlijk 31 oktober.

Enigma Consulting is een middelgroot kennishuis op het gebied van onder meer Payments (betalingsverkeer), Treasury en Risk & Compliance. Enigma is volgens eigen zeggen kleinschalig, vooruitstrevend en een innovatieve speler die voorop staat als het gaat om innovaties in de logistieke financiële waardeketen. Het bureau bedient klanten in de bancaire sector, het bedrijfsleven, goede doelen en de overheid. Enigma Consulting staat bij die doelgroepen bekend als een adviesorganisatie die haar missie “Uw ambitie, samen gerealiseerd!” daadwerkelijk waarmaakt. “Meer doen dan de klant verwacht, dat is onze doelstelling in al onze opdrachten,” aldus Paul Jans, Managing Director bij Enigma Consulting.

Sinds de oprichting is het personeelsbestand van Enigma Consulting naar meer dan 30 professionals gegroeid, waartoe ook een flexibele schil van zo’n tien associates behoort. Ook anno 2015 zet Enigma Consulting in op groei en zoekt per ingang van per 1 januari 2016 naar nieuw jong talent. Daartoe plaatste Enigma onlangs een vacature voor de rol van Trainee Financial Consultant. Het traineeship is bedoeld voor afgestudeerde HBO of WO talenten, met een tot twee jaar werkervaring en duidelijke affiniteit met de financiële sector. 

Enigma Consulting zoekt jong talent voor traineeship

Het programma bestaat uit vier dagen per week (mee)werken aan opdrachten bij klanten van Enigma en één dag training en opleiding – samen met andere trainees van onder andere ING. Tijdens de traineeperiode van een jaar doet de trainee werkervaring, kennis en functionele vaardigheden op die horen bij het vak van Financial Consultant, en is tegelijkertijd aandacht voor de sociale en persoonlijke ontwikkeling van de young professional. Zo wordt de opleiding verzorgd door docenten en trainers van specialistische bureaus en krijgen trainees een coach waarmee ze de voortgang van hun persoonlijke doelstellingen, wensen en ambities bespreken. Het traineeship wordt afgesloten met een geïntegreerde opdracht.

Gekeken naar het gewenste profiel van kandidaten zoekt Enigma Consulting specifiek naar WO of HBO afgestudeerden in de richting Bedrijfskunde, Economie, Econometrie, Informatiekunde of (Bestuurlijke of Bedrijfskundige) Informatica, die tijdens hun studie zakelijk of bestuurlijk actief zijn geweest. “We zoeken mensen die ‘echt goed’ zijn”, zo luidt de oproep aan mogelijke kandidaten. Het adviesbureau kijkt daarbij naar ondernemendheid en zelfbewustzijn van de young professionals en geeft aan dat “de ‘echt goede’ kandidaat gelooft in de kracht van het samenwerken en mensen om zich heen kan inspireren en motiveren.” Verder werkt de trainee met focus op kwaliteit en resultaat, maar durft ook fouten te maken en hiervan te leren. “Zelfreflectie maakt deel uit van de basishouding en jezelf uitdagen en ontwikkelen moet voor de trainees een natuurlijk gegeven zijn”, besluit Enigma Consulting.

Geïnteresseerden kunnen nog tot uiterlijk 31 oktober solliciteren naar de functie van Trainee Financial Consultant.