Altran koopt Indiaas technologiebureau SiConTech

21 augustus 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Altran heeft het in India gevestigde SiCon Design Technologies overgenomen, een specialist op het gebied van Intelligent Systems. Meer dan 500 experts maken als gevolg van de deal – die naar verwachting in Q4 wordt afgerond – de overstap van de technologische dienstverlener naar Altran.

SiCon Design Technologies (SiConTech) is een engineering services bureau uit Bangalore, India, gespecialiseerd in het ontwerpen van halfgeleiders. Het bureau, opgericht in 2010, is een van de snelst groeiende technologische dienstverleners van India en heeft inmiddels een team van 500 experts werkzaam op het snijvlak van ASIC (Application-Specific Integrated Circuit) Design, Verificatie, DFT (Design For Test), FPGA (Field Programmable Gate Array) implementatie en geïntegreerde softwareontwikkeling. SiConTech’s klanten zijn voornamelijk actief in het Wireless, Communicatie, Netwerk en Defensie domein. Naast zijn twee kantoren in India (Bangalore en Haiderabad) heeft het bureau ook kantoren in Austin (Texas, VS) en Shanghai (China).

Altran koopt SiConTech

Met de overname van SiConTech breidt Altran – met zo’n 21.000 professionals in 20+ landen een van de grootste innovatie en engineering consultancybureaus ter wereld – zijn footprint uit in India, terwijl het daarnaast zijn Intelligent Systems praktijk versterkt. “Deze overname voldoet aan alle overname criteria die onze groep gedefinieerd heeft in termen van winstgevendheid en groeipotentieel,” legt Atran CEO Dominique Cerutti uit. “Altran heeft dubbele belangen bij deze transactie: India is voor het leveren van engineering services wereldwijd een van de belangrijkste markten, waar Altran een hoofdrolspeler in wil worden. Met de overname heeft de Group een symbolische mijlpaal behaald en doorbroken, Altran India heeft nu een team van meer dan duizend werknemers. Bovendien stelt de overname van SiConTech ons in staat om onze Amerikaanse klanten die actief zijn op het gebied van halfgeleiders en geïntegreerde software, twee grote sectoren, bij te staan.”

Sanjay Kumar, CEO en Managing Director van Altran India, voegt toe: “Vanaf het moment dat Altran voet zette in India zijn we steeds succesvoller geworden als het gaat om innovatie en het leveren van meer waarde aan onze klanten in alle industriële sectoren, zowel in India als overal ter wereld. De overname van SiConTech zal ons helpen onze geïntegreerde softwarediensten te verbeteren en ons dienstenaanbod uit te breiden.”

Dominique Cerutti, Sanjay Kumar, Naveen Chava

Voor SiConTech betekent de deal met Altran een aanzienlijke vergroting van zijn voetafdruk en concurrentievermogen. Naveen Chava, oprichter en CEO van SiConTech, licht toe: “Altran en SiConTech delen hetzelfde streven om een verschil te maken en te innoveren door middel van technologie. Door ons aan te sluiten bij de Altran group verbreden wij onze expertise, verbeteren we zowel ons klantenportfolio als onze R&D-capaciteit, en versterken we onze positie bij onze klanten. We zijn zeer benieuwd wat de toekomst ons zal brengen als onderdeel van een grotere organisatie.”