Voormalig Berenschot adviseur Burgemeester Maassluis

14 augustus 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Edo Haan is onlangs gekozen als de nieuwe burgemeester van gemeente Maassluis en zal in november 2015 worden geïnstalleerd. Haan is afkomstig van Berenschot, waar hij als Managing Consultant diverse gemeentes heeft geadviseerd bij de invoer van de Participatiewet. Daarvoor heeft hij ruimschoots ervaring opgedaan binnen de lokale overheid, als Wethouder en Locoburgemeester van de gemeente Zoetermeer, evenals in de Rijksoverheid tijdens verschillende beleids- en projectleidingfuncties binnen twee ministeries.

Edo Haan
Edo Haan heeft jarenlange bestuurlijke ervaring binnen de gemeentelijke overheid. Aan het begin van zijn loopbaan, na het behalen van zijn Master en doctorstitel Algemene Economie aan de RijksUniversiteit Groningen, vervulde hij tot 2002 verschillende rollen als beleidsadviseur en projectleider binnen het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van BZK. In de 12 jaar die daarop volgden was Haan vanuit de PvdA als wethouder en locoburgemeester verbonden aan de Gemeente Zoetermeer. Haan was onder andere verantwoordelijk en betrokken bij meerdere ingrijpende bezuinigingsoperaties om de gemeente weer financieel gezond te maken en een volledige modernisatie van het beleidsterrein Werk & Inkomen.

Berenschot
Eind vorig jaar maakte Haan de overstap naar de adviesbranche en sloot zich aan bij het Utrechtse organisatieadviesbureau Berenschot. Het afgelopen jaar was hij als Managing Consultant betrokken bij diverse adviestrajecten bij gemeentes omtrent de invoer van de Participatiewet, onder andere met betrekking tot hun Sociale Werkvoorziening. Tevens heeft hij 15 masterclasses verzorgd voor wethouders over dit thema en heeft hij 25 gemeenten en burgemeesters geadviseerd over de digitale informatieveiligheid op hun stadhuis.

Edo Haan - Burgemeester van Maassluis

Burgemeester Maassluis per november
Onlangs werd bekend dat Edo Haan eind dit jaar aan een nieuwe uitdaging zal beginnen. Hij is benoemd tot burgemeester van de Gemeente Maassluis en volgt Koos Karssen, de huidige burgemeester, per 2 november op. Dit besluit werd eerder dit jaar genomen tijdens een raadsvergadering, op advies van de Vertrouwenscommissie. De voorzitter van die commissie, Sjoerd Kuiper, vertelt over de aankomende aanstelling van Haan: “Als Vertrouwenscommissie zijn we unaniem en zonder enige twijfel tot de conclusie gekomen dat de heer Haan de best mogelijke opvolger is van burgemeester Karssen. De eigenschappen, vaardigheden en ervaring van Edo Haan passen precies bij wat we zochten in onze nieuwe burgemeester.”

Ook Haan zelf is “verheugd” over zijn benoeming tot burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente: “Mijn kennis en (bestuurs)ervaring opgedaan aan universiteit, bij de rijksoverheid (in binnen-en buitenland), bij gemeenten en in samenwerkingsverbanden tussen de private en de collectieve sector wil ik in Maassluis en omgeving graag inzetten.”