Koen Veltman versterkt adviesbureau SparkOptimus

07 augustus 2015 Consultancy.nl

Koen Veltman is begin juli gestart als Lead Organization Consultant bij SparkOptimus. Veltman is afkomstig van Aberkyn en werkte voorheen ruim acht jaar voor McKinsey & Company. Bij SparkOptimus – een consultancybureau gespecialiseerd in digitale groei en transformaties – zal Veltman met behulp van technieken als Agile governance en rol gebaseerd werken klanten ondersteunen om duurzame verandering te realiseren.

Koen Veltman behaalde een master in econometrie aan de Universiteit van Tilburg. Na zijn afstuderen begon hij zijn loopbaan bij ABN AMRO waar hij negen maanden als junior credit risk onderzoeker werkte. In 2005 sloot Veltman zich aan bij strategy consultancykantoor McKinsey & Company. Daar werkte hij zo’n acht jaar, in zijn laatste rol als Engagement Manager. Zijn focus lag op organisatieontwikkeling, grootschalige transformatieprogramma’s, strategieontwikkeling en team & leaderschip ontwikkeling. In 2009 behaalde Veltman zijn MBA aan INSEAD.

Na acht jaar bij McKinsey maakte Veltman in 2013 de overstap naar Aberkyn, een bureau dat zich onder meer richt op change leadership. Als COO specialiseerde hij zich voornamelijk in organisatieontwikkeling en operational change. De afgelopen tien jaar heeft Veltman ruime ervaring opgedaan binnen uiteenlopende industriesectoren en werkte hij zowel voor kleine start-ups als voor grote organisaties met meer dan 250.000 werknemers.

Koen Veltman - SparkOptimus

SparkOptimus
Begin juli 2015 besloot Koen Veltman opnieuw een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij sloot zich aan bij SparkOptimus, een consultancybureau uit Amsterdam dat gespecialiseerd is in digitale groei en transformaties. In zijn nieuwe rol als Lead Organization Consultant ondersteunt Veltman organisaties bij verandertrajecten. Dit doet hij door gebruik te maken van technieken als Agile governance en rol gebaseerd werken, een management systeem dat onder meer door leidende internetbedrijven wordt toegepast. 

Onlangs werd het team versterkt door Marinus Israel, die zich als Associate heeft verbonden aan het bureau. Ook werd het team eerder dit jaar uitgebreid met Henriëtte Hoving en Jaap Bogaerts, die bij SparkOptimus respectievelijk zijn gestart als Junior Associate en Finance & Accounting Manager.

 

 

Nieuws

Meer nieuws over