BDO nieuwe financieel adviseur gemeente Amstelveen

31 juli 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Accountants- en advieskantoor BDO volgt branchegenoot PwC op als accountant van de gemeente Amstelveen. BDO zal tussen 2016 en 2019 verantwoordelijk worden voor de boekhouding van de gemeente, waarbij een verlenging van één of twee jaar tot de mogelijkheden behoort.

Door de nieuwe wet op het accountantsberoep (Wab) is er binnen de financiële sector momenteel een stoelendans gaande tussen de grotere accountancykantoren. De nieuwe wet schrijft onder meer voor dat accountancykantoren niet langer dan acht jaar als externe accountant mogen fungeren bij organisaties van openbaar belang (oob’s). Daarnaast mag een extern accountancykantoor geen adviesdiensten leveren aan het bedrijf waarvoor het ook de boekhouding controleert. De nieuwe wetgeving heeft als doel de onafhankelijkheid van accountants beter te waarborgen. Zo werd bijvoorbeeld PwC onlangs door EY opgevolgd als nieuwe accountant bij Ordina 

BDO - Gemeente Amstelveen

BDO nieuwe boekhouder Amstelveen
Ook binnen gemeenteland vindt zo nu en dan – overigens los van bovenstaande wetgeving – een wissel plaats van de aanbieder van accountancydiensten. Onlangs werd bekend dat PwC, de huidige boekhouder van de Gemeente Amstelveen*, plaats gaat maken voor branchegenoot BDO. De gemeente gunt de opdracht vanaf boekjaar 2016 tot 2019 – na afronding van een recentelijk en openbaar aanbestedingstraject – aan accountants- en advieskantoor BDO. Daarmee verbindt het kantoor zich  voor de komende jaren als financieel adviseur aan de gemeente Amstelveen, met een optie tot verlenging van één of twee jaar.

Het betreft – in het kader van de rechtsbeschermingstermijn (voorheen de Alcatelperiode) – een voorlopige gunning, Deze termijn loopt tot 17 juli 2015. In deze periode kunnen overige inschrijvers nog bezwaar maken op het genomen besluit.

*PwC zal de controle over boekjaar 2015 nog verzorgen.