Deloitte, Enigma en KPMG partner van betaalcongres

16 juni 2015 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Vandaag vindt de 16e editie van het ‘Congres Toekomst van het Betalingsverkeer’ plaats. Jaarlijks bezoeken meer dan 200 betaalexperts het event om alles te horen over de laatste ontwikkelingen in de betaalsector. Het evenement kent tal van gerenommeerde sprekers, onder meer werkzaam bij banken en verzekeraars, creditcardmaatschappijen, IT-specialisten en andere financiële dienstverleners. Ook de consultancybranche is vertegenwoordigd – Deloitte en KPMG hebben zich als eventpartner verbonden en leveren een inhoudelijke bijdrage, Enigma Consulting is exposant.

De markt voor betalingen is de afgelopen jaren flink opgeschud. Banken zijn al lang niet meer alleen in het betalingslandschap – nieuwe innovatieve spelers (Apple Pay, Google Wallet, etc.) schieten als paddenstoelen uit de grond. Daarnaast is de wet- en regelgeving sterk veranderd (denk aan SEPA, IBAN) en zorgt digitalisering van producten en diensten (in het bijzonder mobiel bankieren) voor een enorme impact op bestaande bedrijfsmodellen van vrijwel iedere partij binnen het betalingslandschap. De consument verandert ook – die wil vandaag de dag overal, altijd en zo efficiënt mogelijk kunnen betalen, maar plaatst tegelijkertijd kanttekeningen bij thema’s als privacy of veiligheid.

Congres Toekomst van het Betalingsverkeer

Toekomst van het Betalingsverkeer
Bovenstaande ontwikkelingen staan vandaag centraal tijdens het jaarlijkse ‘Congres Toekomst van het Betalingsverkeer’, dat plaatsvindt in het Mercure Hotel in Amsterdam. Elk jaar wordt dit congres voor de betalingsbranche georganiseerd door Euroforum, een aanbieder van congressen, cursussen en opleidingen voor professionals en managers bij bedrijven, overheden en non-profit organisaties. Tijdens deze bijeenkomst ontmoeten bezoekers, veelal professionals uit het betalingslandschap, overige directeuren, hoofden en managers betalingsverkeer om samen met elkaar de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen de markt te bespreken.

Het evenement wordt dit jaar ondersteund door diverse netwerkpartners, voornamelijk partijen direct gerelateerd aan de betaalbranche. Ook de adviesmarkt is dit jaar vertegenwoordigd. Accountants- en advieskantoren Deloitte en KPMG zijn als eventpartner actief en leveren daarnaast ook inhoudelijke bijdragen aan het programma (zie onder). Een overzicht van alle eventpartners van het congres:

Partners Betaalcongres

Programma
Gedurende de dag worden tal van presentaties en rondetafelsessies verzorgd door de diverse aanwezige partijen, bestaande uit onder meer: banken en verzekeraars, betaalinstellingen, PSP's, creditcardbedrijven, financieel dienstverleners, IT- en IT security bedrijven, belangenverenigingen en juridische dienstverleners. In de diverse sessies wordt door uiteenlopende sprekers ingegaan op tal van actuele thema’s als: digitalisering, cloud, digital identity, cyber security, mobiel en contactloos betalen, multichannel payments, Europese regelgeving, innovaties, online shoppen, en nog enkele thema’s.

KPMG en Deloitte
Ook Deloitte en KPMG leveren een inhoudelijke bijdrage aan het programma. Een van de eerste presentaties vandaag heeft als thema ‘Future of Payments’ en zal ingaan op de trends en ontwikkelingen binnen het Europese betalingslandschap. Hans Honig, Partner Financial Services bij Deloitte verzorgt de sessie en zal ingaan op vragen als: 'Welke trends zijn er gaande vanuit consument?’ en ‘Welke trends zijn er gaande in de payments industrie?’. Tenslotte zal hij zijn verwachtingen voor de toekomst uiteenzetten.

Hans Honig - Koert Oosterhof - Robert Jan Vrolijk - Huib Broekhuis

Later vanmiddag zal Koert Oosterhof, Partner Financial Services bij
KPMG als moderator optreden van de presentatie ‘Gamechangers in payments’. Daarin zullen drie innovatieve partijen hun visie op betalen in de toekomst geven. Aan deze presentatie nemen onder andere deel: Pieter Poorthuis, Senior Sales Engineer, BitPay Europe en Kim Tjoa, mede-oprichter van FLOOW@ World's Reset Button. Ook Robert Jan Vrolijk, een alumnus van Enigma Consulting en tegenwoordig als zelfstandig consultant actief op het gebied van cryptocurrencies, en Huib Broekhuis, voormalig Managing Director van VDS Training Consultants, verzorgen een presentatie.