Maatwerkloopbaan bij EY met Personal Career Design

08 juni 2015 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel

Om zichzelf klaar te maken voor de toenemende uitdagingen van talentmanagement heeft zakelijke dienstverlener EY het ‘EY Personal Career Design’ programma gelanceerd. Het initiatief stelt EY'ers in staat om maatwerk van hun carrières te maken onder het motto “Lang leve de verschillen”.

Personal Career Design
Accountants- en adviesbureau EY heeft een nieuw talentmanagement-programma gelanceerd – het ‘EY Personal Career Design’ (PCD). Het Big Four kantoor speelt hiermee in op de wensen van een nieuwe generatie werknemers die niet langer genoegen neemt met een ‘one size fits all’-aanpak op talentmanagement en –ontwikkeling. Het programma maakt namelijk maatwerk van de carrières van EY medewerkers met persoonlijke begeleiding en individuele ontwikkelingsdoelstellingen. Volgens EY presteert een team optimaal wanneer talenten niet overlappen, maar elkaar aanvullen. Zowel met het oog op de competenties, de achtergrond en de persoonlijke ambities en levensfase van iedere medewerker. “Die diversiteit van professionals zorgt ervoor dat we de klant beter kunnen bedienen,” stelt Kim Heijnen, recruiter bij EY.

EY IK?

Verschillende achtergronden
Concreet gaat het advieskantoor meer op zoek naar nieuwe werknemers met een niet-standaard-EY achtergrond, zoals bijvoorbeeld studenten met een technische (en) of sociaal wetenschappelijke opleiding. Ook intern wordt er niet meer uitgegaan van een one-size-fits-all opleidingsaanbod, maar wordt de interne opleiding aangepast aan de wensen en interesses van werknemers.

Een laatste verandering die EY als onderdeel van het programma zegt door te voeren, is op het gebied van flexwerken. Werknemers verwachten steeds meer vrijheid en flexibiliteit van hun werkgevers. Daarom zal er bij EY meer gestuurd worden op output in plaats van traditionele factoren als tijd en locatie, met als doel om binnen de gestelde kaders ruimte te scheppen voor een gezonde work-life balans. “De manier waarop medewerkers hun werk willen combineren met activiteiten daarbuiten zal per persoon verschillen. Flexibel werken is dan ook een belangrijk onderdeel van EY Personal Career Design. We stellen mensen in staat voor zichzelf de juiste balans te vinden, waardoor ze optimaal kunnen functioneren,” aldus Heijnen. 

Talent leaders
De partners van EY juichen het nieuw talent raamwerk toe. “We hebben bij Transaction Advisory Services ook mensen nodig met een ‘als we nou eens-mentaliteit’, die ervan houden om nieuwe wegen te zoeken en onverwachte oplossingen aan te dragen,” zegt Jan van der Geest van Transaction Advisory Services. “Het is de mix van kwaliteiten die het verschil voor onze klanten maakt.”

EY - Kantoor

Hoewel er bij Business Tax Advisory Tax qua studieachtergrond misschien iets minder variatie te behalen valt, is het talentprogramma ook daar belangrijk. “Denk aan een collegezaal,” licht Paul Tabaksblat van Business Tax Advisory toe. “De helft daarvan bestaat uit mensen die precies in het traditionele plaatje van de fiscalist passen, en die hebben we ook nog steeds hard nodig. Maar we willen ook de andere helft van de collegezaal aanspreken. Als we daarin slagen kunnen we bredere teams samenstellen, en dat levert uiteindelijk een rijker geschakeerd advies aan onze klanten op.”

“In de huidige maatschappij is het belangrijker dan ooit om te weten welke informatie relevant is en of die informatie betrouwbaar is,” legt Joep Heijster van Assurance het belang van het programma uit. “Alleen op die manier kan het vertrouwen in markten en organisaties groeien en kunnen er betere beslissingen genomen worden. Met andere woorden: we moeten steeds meer, maar we kunnen ook steeds meer.” Ook Tonny Dekker van Advisory ziet veel waarde in het PCD. “Iedere branche heeft zijn eigen codes, zijn eigen kleur. Je moet de ins en outs kennen, precies weten hoe het eraan toe gaat in de tak van sport waarin de klant opereert. Verscheidenheid in achtergrond en talent van onze mensen is dus niet een leuk extraatje; het is gewoon een gegeven.”

Nicole van Schaijk - Chris Emmerson - Kelly Boone - Wouter Sweers

Nieuwkomers
Het PCD programma is inmiddels volledig uitgerold binnen de organisatie, waarbij het bestuur en partnerteam grote verwachtingen heeft bij de impact op de cultuur en op termijn de bedrijfsvoering. Professionals hebben zich inmiddels intern positief uitgelaten over het concept. In een recente campagne, die grootschalig is getoond in landelijke media, worden diverse voorbeelden uitgelicht. Nicole van Schaijk is naast haar werk als auditor bezig met een deeltijd master Accountancy aan de UvA, Chris Emmerson ging bij EY als M&A adviseur aan het werk terwijl hij biomedische wetenschappen studeerde. Wouter Sweers maakte via het bureau de stap van management consultancy naar registeraccountancy. Ook Kelly Boone, Nederlands Kampioen schermen en EY-werknemer, geldt als boegbeeld. “EY stelt mij op allerlei manieren in staat om mijn sportieve ambities te combineren met mijn werk. De positieve houding van EY ten opzichte van sporters in het algemeen gaf mij meteen een goed gevoel”, aldus Boone.