Capco opent nieuw kantoor in Singapore, 3de in Azie

25 mei 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultancybureau Capco heeft een nieuw kantoor geopend in Singapore, zijn derde kantoor in Azië. Het groeipad van zijn Hong Kong vestiging dient als voorbeeld, ondertussen heeft de financial services en technologiespecialist zijn zinnen gezet op verdere uitbreiding in de regio.

Met meer dan 3.000 werknemers wereldwijd behoort Capco tot een van de grotere adviesbureaus ter wereld. Het consultancybureau richt zich specifiek op de financiële dienstverleningsmarkt, en onderscheidt zich daarmee van veel andere grote spelers in de branche. Capco is sinds 2011 onderdeel van FIS*, een wereldwijde aanbieder van ICT-diensten aan de financiële sector met een omzet van meer van $6 miljard.

Capco is in 1998 in België opgericht en heeft sindsdien een snelle internationale uitbreiding gerealiseerd. Het bureau zette zijn eerste stappen in Azië in 2004, toen het een kantoor opende in Bangalore, India. Door hoge vraag naar zijn backoffice-diensten kwam het Indiase kantoor in een stroomversnelling en bereikte al binnen zijn eerste jaar een grootte van 100 medewerkers. In 2014 – tien jaar later – werd het tweede kantoor in Azië geopend, dit maal in Hong Kong. Ook dit kantoor breidde zich in hoog tempo uit – binnen zes maanden zag Capco zich gedwongen om te verhuizen naar een groter kantoor om de aanhoudende groei te kunnen accommoderen. Eerder deze maand was een dergelijke verhuizing naar een groter kantoor ook nodig in Johannesburg, Zuid-Afrika. 

Capco - Singapore

Gesterkt door zijn succes in Hong Kong heeft Capco nu besloten om een derde locatie in Azië toe te voegen: Singapore, een van de grootste financiële hubs van Zuidoost-Azië. Het nieuwe kantoor biedt een breed scala aan adviescapaciteiten, van expertise op het gebied van bankzaken voor vermogende klanten en de ontwikkeling van digitale bankervaringen, tot het leveren van de nieuwste upgrades en vernieuwingen van complete core bankingsystemen. Diensten op het vlak van payments, vermogensbeheer en regelgeving zijn de belangrijkste focusgebieden voor de eerste twaalf maanden.

Met het nieuwe kantoor richt Capco zich op het uitbreiden van zijn regionale footprint – in lijn met zijn internationale groeiambities – evenals een betere dienstverlening aan zijn wereldwijde klanten door voet aan de grond te zetten in Singapore. “Met onze nieuwe basis in Singapore is Capco ideaal gepositioneerd om wereldwijde financiële instellingen te ondersteunen met hun projecten in de regio”, stelt het adviesbureau in een persbericht.

De ambitie voor de komende periode is helder, aldus Peter Schurau, CEO van Capco Europe en Asia-Pacific. “Dit is duidelijk een regio waar zich continue groeikansen voordoen. Onze korte termijnambitie is om het snelle succes van het Hong Kong kantoor hier te kopiëren, een ervaring die onze betrokkenheid bij de Asia-Pacificregio veel kracht heeft bijgezet.”

Capco in short

Schurau onthult dat Capco zich op langere termijn richt op verdere uitbreiding in de regio, en noemt Thailand en Australië als belangrijkste kanshebbers.

* FIS heeft Capco in september 2011 gekocht voor een bedrag van net onder de $300 miljoen.