Capco overgenomen door FIS voor €211 miljoen

20 oktober 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Vanmorgen is bekendgemaakt dat FIS, specialist op het gebied van payments en IT consulting voor de financiële sector, de overname van Capco heeft afgerond. Capco is een business en IT consultancy dat zich ook richt op de financiële sector. Met de transactie is een bedrag gemoeid van $292 miljoen (circa €211 miljoen). De verkoop zal tegen het einde van het jaar worden afgerond.

Capco heeft momenteel 1,000 consultants in dienst waarvan 200 offshore en heeft toegang tot meer dan 3,000 informatietechnologie ontwikkelaars. Capco biedt diensten aan klanten in banking, capital markets, wealth and investment management, finance, risk & compliance en ICT. Capco zal naar verwachting dit jaar een omzet van ongeveer $225 miljoen realiseren.

Kantoor geopend in Nederland met groeiplannen

Capco heeft recentelijk een kantoor geopend in Nederland (Amsterdam). Het adviesbureau is bezig om sterk te groeien in Nederland. Begin 2010 zijn twee partners van Capgemini Consulting aangetrokken en het adviesbureau heeft de ambitie om uit te bouwen naar 40 adviseurs aan het einde van het jaar.   

Overnamebedrag kan groeien tot > $292 miljoen

Het overnamebedrag van $292 miljoen kan in de loop van tijd nog stijgen. Afhankelijk van de behaalde doelstellingen kunnen daar nog bijkomende betalingen aan worden toegevoegd.

Capco: al eerder een overnamprooi

Capco werd opgericht in 1998 door Rob Heyvaert. Enkele jaren geleden is het adviesbureau al overgenomen door het investeringsfonds Symphony Technology Group.

Capco blijft een onafhankelijk merk binnen FIS

Bij FIS werken wereldwijd meer dan 30.000 mensen. Capco blijft een onafhankelijk merk binnen FIS. Rob Heyvaert, de oprichter van Capco, zal Capco verder blijven leiden en binnen FIS verantwoordelijk worden voor de strategische ontwikkeling van de consulting-diensten. Rob Heyvaert zal rapporteren aan FIS President en CEO, Frank Martire.