Dienstverlener Capco opent kantoor in Hong Kong

14 februari 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Capco heeft een kantoor geopend in hartje Hong Kong. Met de nieuwe vestiging wil de wereldwijde management en technologie consultancyorganisatie zijn positie in de Asia-Pacific regio versterken en financiële instellingen in de regio beter bedienen. Het nieuwe kantoor in Hong Kong vormt tevens een uitbreiding van de footprint van Capco’s moederbedrijf FIS, dat reeds 19 kantoren heeft in het gebied.

Asia Pacific biedt kansen

Capco heeft reeds een sterke aanwezigheid in India (Bangalore). De kantooropening in Hong Kong ligt in lijn met de groeiambities in de Asia Pacific regio en de kansen die er liggen. Volgens Peter Schurau, CEO van Capco Europa en Asia Pacific, zullen IT-uitgaven door banken binnen de Asia Pacific regio in 2015 rond de $70 miljard bedragen. Dit biedt volgens de topman de uitgelezen mogelijkheid om hun aanwezigheid in de komende jaren in het gebied te versterken, waaronder in Hong Kong en Singapore.

Capco - Hong Kong

Volgens de Capco topman zal Hong Kong als een natuurlijke hub dienen om grote wereldwijde- en lokale klanten binnen de financiële sector (banking, kapitaalmarkten, vermogensbeheer) te kunnen bedienen. Ook de CEO van Capco India, Neil Ramchandran, ondersteunt de uitbreiding in Hong Kong en benadrukt het wereldwijde bereik van Capco en hun bewezen industrie-ervaring.

Het kantoor in Hong Kong heeft inmiddels al de eerste opdrachten binnengesleept. Een aantal Tier-1 investment banken in de regio hebben Capco in de arm genomen voor grote compliance projecten, aldus Ramchandran.

Eerdere kantooropeningen

Zo’n 2,5 jaar geleden opende Capco ook al een kantoor in Düsseldorf, vanwege de sterke groei naar transformatie diensten bij Duitse banken in de Noordrijn-Westfalen regio. En in 2011 werd een vestiging in Johannesburg een feit.