Capco opent kantoor in Johannesburg - Zuid Afrika

15 september 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Internationaal business- en technologieadviesbureau Capco heeft onlangs een nieuw kantoor in Johannesburg (Zuid-Afrika) geopend. Capco, een adviesbureau dat zich puur richt op de financiële dienstenindustrie, liet weten dat het kantoor is geopend om Capco’s bestaande Afrikaanse klanten beter te dienen en nieuwe klanten in de regio aan te trekken. Het nieuwe Zuid-Afrikaanse kantoor is Capco's dertiende kantoorlocatie. De firma is op vier continenten aanwezig.

De Afrikaanse financiële dienstensector zal in de komende jaren naar verwachting een high growth-industrie zijn en een cruciale groeistimulans voor Afrika vormen. Uit het onderzoek 'Financial Services in Africa: A Decade of Opportunities' van Bain & Company blijkt dat het aandeel van financiële firma’s ten opzichte van Afrika’s BNP gaat groeien van 11% in 2009 naar 19% in 2020. (Lees meer in het bericht Bain verwacht groet groei van financiele diensten in Afrika) Daardoor zullen banken en financiële instituties grote veranderingen in hun business models, service en operations moeten ondergaan. Capco is gespecialiseerd in het ondersteunen van financiële instituties met zulke transformaties.

Het Zuid-Afrikaanse kantoor van Capco is gelegen in het financiële district van Johannesburg en wordt geleid door financiële adviesdienstenexpert en Capco-partner Bruce Gordon.

“Dit is een geweldig moment om te gaan werken met de snelst groeiende professionele dienstenfirma’s die in de financiële dienstenindustrie actief zijn”, zei Bruce Gordon. “Capco-klanten waarderen onze mogelijkheid om hen te assisteren met een ongelooflijk rijk begrip van de problemen in de industrie en onze praktische ervaring. Ook appreciëren ze onze toegang tot erkend thought leadership, dat de huidige uitdagingen voor financiële instituties identificeert.”