Capco verhuist naar groter kantoor in Johannesburg

15 mei 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Door groei van zijn activiteiten in Zuid Afrika heeft Capco meer ruimte nodig. Om de groei bij te kunnen benen is het wereldwijde bedrijfs- en technologisch adviesbureau verhuisd naar een nieuw, groter kantoor in Johannesburg.

Met ongeveer 3.000 werknemers verspreid over zo'n 20 kantoren is Capco een van de grotere adviesbureaus wereldwijd met een exclusieve specialisatie op de financiële sector. Het bureau is in 1998 opgericht in België, en heeft de afgelopen 15+ jaar een indrukwekkende track record opgebouwd. Sinds 2010 is het bureau onderdeel van FIS*, tevens de moedermaatschappij van Clear2Pay.

Capco - Financial Services Industry Consultants

Na zijn oprichting heeft het bureau terrein gewonnen in de rest van Europa, maar ook in Noord-Amerika en India. In 2011 opende Capco een kantoor in het Johannesburg, Zuid-Afrika – zijn eerste kantoor op het continent. Het kantoor focust zich op drie hoofdgebieden: payments, core banking en herinrichting en optimalisatie van finance. Met succes – in de afgelopen vier jaar is het team van Capco in Zuid-Afrika flink gegroeid en heeft een staat van dienst opgebouwd bij meerdere klanten. Zo heeft het bureau bijvoorbeeld de aanleg van het eerste geldautomaat netwerk in een Afrikaans land begeleid en een van de vier grootbanken in de regio geholpen bij de ontwikkeling van een core banking-systeem. “Afrika blijkt een zeer lonende bedrijfsomgeving te zijn en we zijn trots op de vele projecten die we met succes hebben afgerond,” aldus Bruce Gordon, Managing Partner van Capco South Africa.

Omdat de vraag in de regio toeneemt, en het bureau ambitieuze doelstellingen najaagt, is besloten om het kantoor te verhuizen naar een grotere locatie in Zuid Afrika’s grootste stad. Capco verwacht dit jaar het personeelsbestand van zijn ‘industry teams’ te verdubbelen door in de loop van 2015 nieuwe professionals aan te nemen en in te lijven. “De verhuizing reflecteert niet alleen onze succesvolle groei hier in Zuid Afrika, maar benadrukt ook onze toewijding aan de regio en het continent”, stelt Gordon.

Peter Schurau, CEO van Capco Europe en Asia-Pacific, voegt toe: “Capco’s aanwezigheid in Afrika gaat van sterk naar sterk en we zijn trots om diensten van wereldklasse te leveren aan klanten overal op het continent. Met de volledige ondersteuning van FIS kijken wij uit naar een periode van nog grotere vooruitgang in 2015.”

Bruce Gordon and Peter Schurau

Hong Kong
In september vorig jaar onderging Capco een soortgelijke verhuizing in Hong Kong. Het bureau opende zijn eerste kantoor in Hong Kong in 2014, en verhuisde datzelfde jaar nog naar een grotere locatie.

* FIS levert betaalverwerking- en bankoplossingen, software, en outsourcing diensten aan financiële instellingen. Het bedrijf telt ongeveer 40.000 werknemers en heeft een omzet van meer dan $6 miljard. In september 2011 nam FIS Capco over voor een bedrag van net iets minder dan $300 miljoen.