Zes adviesbureaus in Top 50 bedrijven voor diversiteit

11 mei 2015 Consultancy.nl

PwC, EY, Deloitte, Accenture, KPMG en IBM zijn door DiversityInc erkend als top presterende bedrijven op het gebied van diversiteitsmanagement. Met een derde plek in de ‘Top 50 Companies for Diversity’-lijst wist PwC van de consultancybureaus de hoogste plek te bemachtigen.

Top 50 Companies for Diversity
Sinds 2001 brengt diversiteitstijdschrift DiversityInc ieder jaar de ‘Top 50 Companies for Diversity’ uit, met daarin de 50 bedrijven die het meeste uitblinken op het gebied van diversiteitsmanagement. De lijst wordt opgebouwd op basis van de gegevens van een bedrijfssurveyonderzoek waarin bedrijven worden beoordeeld op vier hoofdgebieden: talent, talentmanagement beleid, leveranciersdiversiteit en CEO/leiderschapsbetrokkenheid.

Aan de 2015 editie hebben 1.600 bedrijven deelgenomen, in een streven om het tot een plek in de top 50 te schoppen. Alle bedrijven zijn geëvalueerd aan de hand van de context van hun eigen sector. In totaal zijn er bedrijven uit meer dan 15 sectoren beoordeeld.

In de top 50, die wordt aangevoerd door Novartis Pharmaceuticals Corporation, gevolgd door Kaiser Permanente op de tweede plek, zijn zes consultancybureaus te vinden. Alle zes adviesbureaus bevinden zich in de bovenste helft van de top 50-lijst. PwC scoort het hoogste en behaalde de derde plek, op de voet gevolgd door EY. Een overzicht van de bureaus en hun plek in de top 50:

Nieuws