Towers Watson koopt HR bureau Saville Consulting

07 mei 2015 Consultancy.nl

Zakelijk dienstverlener Towers Watson heeft voor £42 miljoen (€58,3 miljoen) Saville Consulting, een internationale onderneming voor psychometrisch assessment, overgenomen. De overname vergroot Towers Watsons aanbod van leiderschaps- en talentmanagementdiensten en versterkt haar positie als aanbieder van Human Resources (HR) software, data, analytics en advies.

Saville Consulting, in 2004 opgericht in het Verenigd Koninkrijk, levert assessments en online tools aan opdrachtgevers gericht op recruitment en talent management vraagstukken. De online assessment tools van het bureau worden in meer dan 80 landen gebruikt, en zijn in 35 talen beschikbaar.

“Met de toevoeging van Saville Consultings marktleidende online assessment tools aan onze bestaande diensten, kunnen we ons nog sterker profileren op het gebied van leiderschap- en talentmanagementdienstverlening en hebben we een krachtig portfolio om de groei binnen deze markt te adresseren. De online tools van Saville Consulting geven inzicht in talent- en ontwikkelpotentieel, bekwaamheid en competenties, en zijn een waardevolle aanvulling op onze software gericht op werknemersbetrokkenheid en talentontwikkeling,” aldus Julie Gebauer, wereldwijd directeur Talent and Rewards bij Towers Watson.

Towers Watson koopt HR bureau Saville Consulting

Peter Saville, voorzitter en oprichter van Saville Consulting: “Wij zijn in het laatste decennium zeer snel gegroeid. In de laatste twaalf maanden maakten ruim 2 miljoen personen gebruik van onze online tools. Om deze groei en de aanzienlijke toename in het gebruik van onze tools verder te versnellen, hebben we een groter bereik nodig. Dit bereik krijgen we als onderdeel van Towers Watson. Bovendien vullen Towers Watson en Saville Consulting elkaar strategisch aan. Ik ben ervan overtuigd dat onze cliënten dezelfde toewijding aan perfectie en innovatie zullen ervaren.”

Om de continuïteit van de teams en de diensten voor cliënten te waarborgen zal Saville Consulting de komende periode ‘business as usual’ opereren. Op termijn wordt Saville Consulting geïntegreerd binnen Towers Watson, ook zullen diensten worden gebundeld en gezamenlijk nieuwe proposities worden ontwikkeld.

Nieuws

Meer nieuws over