Sport & Zaken, KNHB en BMC lanceren Sportief Werken

04 mei 2015 Consultancy.nl

Sport & Zaken heeft afgelopen vrijdag, op de dag van de arbeid het concept ‘Sportief Werken’ gelanceerd. In samenwerking met adviesbureau BMC en de KNHB gaat de stichting professionals stimuleren om sporten en werken te combineren bij sportverenigingen.

Mensen in Nederland worden steeds dikker. Volgens data kampt bijna de helft (48%) van de Nederlandse inwoners met overgewicht – een sterke stijging ten opzichte van 1981 toen een derde van de Nederlanders ‘te dik’ was. Het lijkt erop dat de aantallen nog steeds toenemen, want ook kinderen hebben steeds vaker overgewicht. Voor zowel een individu als de maatschappij heeft overgewicht grote gevolgen. Een recente analyse van McKinsey toont aan dat (ernstig) overgewicht wereldwijd een kostenpost met zich meebrengt van maar liefst $2 biljoen, en ook in Nederland levert overgewicht / obesitas een kostenpost op van honderden miljoenen euro’s.

Sport en Zaken - KNHB

‘Sportief Werken’
Overgewicht wordt meestal veroorzaakt door een verstoorde energiebalans. Mensen krijgen door relatief veel te eten meer energie binnen dan zij verbruiken door te bewegen. Reden om meer te gaan sporten en beweging te stimuleren vinden Sport & Zaken, organisatieadviesbureau BMC en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). De partners hebben de handen ineen geslagen en afgelopen vrijdag, op de dag van de arbeid (1 mei), het initiatief ‘Sportief Werken’ gelanceerd. “Sportief Werken biedt de mogelijkheid om vitalere en meer betrokken medewerkers te krijgen!” aldus de initiatiefnemers. Het initiatief biedt professionals die veel onderweg zijn de mogelijkheid te sporten met klanten, collega’s of onbekenden bij flexibel ingerichte sportverenigingen. Zo kunnen zij tussen afspraken door terecht voor een uurtje beweging – met of zonder collega’s – of bijvoorbeeld afspreken met klanten combineren met samen sporten.

Het concept biedt professionals de mogelijkheid om sporten en werken te combineren bij een sportvereniging. “Hiermee spelen sport en bedrijfsleven in op de veranderende wereld van werk,” aldus de partners. “De sport beschikt over prachtig en flexibel sport- en beweegaanbod en schitterend gelegen accommodaties die overdag niet optimaal benut worden. Kortom, een infrastructuur met mogelijkheden.”

BMC Advies

Om het effect van Sportief Werken in de praktijk te toetsen is ervoor gekozen om het project eerst in pilot vorm uit te voeren. Van mei tot september dit jaar fungeert BMC – het idee ontstond binnen de gelederen van het adviesbureau – als pilot organisatie, samen met de sportverenigingen Z.S.V. Schaerweijde (Zeist), R.H.V. Leonidas (Rotterdam) en Golfvereniging Old Course Amsterdam. “Wij hebben hier alle faciliteiten, van gratis Wifi, gezonde lunch mogelijkheden, cashless betalen en fantastische sportmogelijkheden. Wij vinden het erg leuk hiermee ook de zakelijke markt te kunnen bedienen” aldus Arnaud Schuurman, verenigingsmanager van Schaerweijde in Zeist, die verder toevoegt dat Sportief Werken een echte “win-win is” voor sport en bedrijfsleven.

Nienke Kingma, adviseur bij BMC, over haar eerste ervaring met Sportief Werken: “Ik ben zoveel onderweg, dat deze goede bereikbare accommodaties een uitkomst zijn. Ik spreek nu met een collega of een klant af voor een meeting op de sportclub.” Het is ook gewoon heel praktisch volgens Kingma: “Zo omzeil ik veel files en hoef ik ’s avonds niet meer de sportschool in. Daarnaast spreek ik collegae meer en dat vertaalt zich ook weer naar een betere dienstverlening naar de klanten”.

Janine Vermeulen, manager Advies bij Sport & Zaken, vertelt enthousiast: “Vanuit onze missie wordt altijd gewerkt aan een optimale samenwerking tussen sport en bedrijfsleven voor een sportiever, vitaler en sterker Nederland. Dit nieuwe project werkt hier fantastisch aan mee! Sport & Zaken initieert deze unieke samenwerking en verbindt het bedrijfsleven met de sport en vice versa. Onze rol als matchmaker komt hier goed tot zijn recht.”

Nieuws

Meer nieuws over