Edelenbos Health reikt Beyond Borders Award uit

30 april 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Voor de derde keer wordt de Beyond Borders Award uitgereikt, ditmaal onder de vlag van Edelenbos Health. Doel van de competitie is om innovatieve oplossingen en samenwerkingsverbanden in de zorg te stimuleren.

Met het oog op het toenemende belang van vernieuwing in de zorgsector besloot Boer & Croon twee jaar geleden om de ‘Beyond Borders Award’ in het leven te roepen. “Maatschappelijke veranderingen en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. De zorgkosten stijgen; het wordt de komende jaren een uitdaging om deze kosten in de hand te houden. Dit vraagt om creatieve oplossingen”, zegt Nicole Edelenbos, initiatiefneemster van de Beyond Borders Award. Zij besloot begin dit jaar om samen met voormalig Boer & Croon firmant Jos Hessels een eigen bureau op te richten – EdelenbosHessels (zie ook ‘EdelenbosHessels van start’) – en vanuit de Health praktijk (genaamd ‘Edelenbos Health’) organiseert ze de derde editie van het evenement.

De competitie gaat op zoek naar “het meest vernieuwende, creatieve en impactvolle initiatief of samenwerkingsverband”, aldus Edelenbos. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en de eerste initiatieven hebben zich volgens de initiatiefneemster al aangemeld. De winnaar van de ‘Beyond Borders Award’ wordt door Edelenbos Health ondersteund bij verdere ontwikkeling van het initiatief, daarnaast ontvangt het bedrijf een kunstwerk dat door een zorginstelling ter beschikking is gesteld.

Edelenbos Health reikt Beyond Borders Award uit

Vorig jaar werd de competitie gewonnen door Spreekkamer Online, een initiatief voor online video consulting tijdens spreekuren met huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Voor meer informatie over Spreekkamer Online lees het interview met Karina Tiekstra, oprichter van het bedrijf.

Initiatieven kunnen zich tot 1 juli aanmelden. De 10 beste concepten worden vervolgens door de jury* uitgenodigd voor een gesprek en een presentatie van hun initiatief. De winnaar van de Beyond Borders Award wordt in de zomermaanden bekendgemaakt.

* De Jury van de Beyond Borders Award bestaat uit: Petra van Dam (Amsta), Henk van Kouwenhoven (Cordaan), Marg Janssen (Van Doorne), Albert Arp (St Jansdal) en Steven de Waal (Public SPACE Foundation).