Roever Broenner Susat fuseert met Mazars Duitsland

22 april 2015 Consultancy.nl

Accountancy- en advieskantoor Mazars is in Duitsland gefuseerd met het Duitse Roever Broenner Susat. Beide partijen bundelen de krachten en smelten samen tot een onderneming met bijna 1.100 medewerkers, goed voor een omzet van €110 miljoen. Door de fusie betreedt Mazars de top-10 van grootste zakelijke dienstverleners in ons buurland.

Roever Broenner Susat is een van de vooraanstaande accountants- en belastingadvieskantoren in Duitsland met 750 medewerkers en 54 partners, verdeeld over tien vestigingen*. Mazars Duitsland heeft op dit moment 14 partners en 265 medewerkers, werkzaam vanuit zes vestigingen.

Roever Broenner Susat fuseert met Mazars Duitsland

In lijn met zijn strategie om een top-10 positie te verkrijgen in Duitsland, een van de grootste accountancy- en adviesmarkten ter wereld, heeft Mazars – tot op heden de 15de dienstverlener van het land – besloten om te fuseren met Roever Broenner Susat. Het nieuwe bedrijf creëert volgens de partners de nieuwe nummer acht in de markt, en biedt een “uitgangspositie voor verdere groei in Europa”, waarbij met name gedacht moet worden aan Centraal-Europa en Oost-Europa. “Wij delen dezelfde cultuur en waarden, opereren onafhankelijk, met commitment naar onze klanten en ondernemersgeest. De samenwerking betekent een versterking van ons aanbod. Dat biedt klanten toegang tot jarenlange internationale ervaring van de Mazars Groep”, aldus een woordvoerder van Roever Broenner Susat.

Ton Tuinier, sinds september vorig jaar bestuursvoorzitter van Mazars Nederland, laat weten “erg blij” te zijn met de ontwikkeling. “De Duitse markt biedt bedrijven met internationale ambities volop mogelijkheden. Het is zeer waardevol dat wij terug kunnen vallen op de ruime ervaring van onze nieuwe collega’s. Samen kunnen wij onze klanten helpen nieuwe kansen te creëren”.

Wereldwijd heeft Mazars meer dan 15.000 werknemers in 73 landen. Het nieuwe Mazars Duitsland vertegenwoordigt na de fusie bijna 10% van de totale omzet.

* De kantoren van Roever Broenner Susat zijn gevestigd in Berlijn, Hamburg, Frankfurt am Main, Keulen, Leipzig, Munchen, Nuremberg, Dresden, Potsdam en Greifswald.

Nieuws

Meer nieuws over