Mazars topman Paul Steman treedt per direct terug

05 september 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De bestuursvoorzitter van Mazars in Nederland, Paul Steman, legt per direct zijn functie neer. Na twee jaar bestuursvoorzittersschap geeft hij tevens het lidmaatschap van de bestuurdersstuurgroep op, dat gekoppeld was aan zijn inmiddels neergelegde functie. Steman was meer dan 25 jaar werkzaam bij de internationale accountants- en adviesorganisatie.

Onjuiste bewering
Mazars verklaart in een persbericht dat Steman opgestapt is vanwege een onjuiste bewering die hij vorig jaar op 25 april deed tijdens een aandeelhoudersvergadering (AVA) van RoodMicrotec, een beursgenoteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in halfgeleiders. Steman claimde destijds dat een controledossier van Mazars “met vlag en wimpel” door een toets van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) was gekomen. Dit was echter niet het geval; de toezichthouder had überhaupt geen toets afgenomen omtrent deze kwestie. In april jongstleden werd uiteindelijk actie ondernomen om de notulen die tijdens de AVA waren gemaakt te corrigeren, niettemin eerst nadat Steman contact had met toezichthouder AFM.

Paul Stegeman weg bij Mazars

Te lang geduurd
Steman heeft zijn uitspraak niet bijtijds gecorrigeerd, en was – samen met zijn collega-bestuurders - van mening dat de correctie van zijn uitspraak te lang geduurd heeft. Mazars vult aan: “De professionaliteit en zorgvuldigheid die van accountants mag worden verwacht, eisen adequate correctie bij onjuistheden”. Steman vindt dat hij sneller had moeten optreden, zeker gezien zijn voorbeeldfunctie als topman, en koos ervoor op te stappen. Ton Tuinier, Executive Board Member en Tax Partner bij Mazars, zal tijdelijk Stemans taken overnemen. “De jaarcijfers, controle en juistheid van Roodmicrotec zijn op geen enkele wijze in het geding”, benadrukt Mazars.