Capgemini wederom partner van IT Talent Debate

03 april 2015 Consultancy.nl

Op 24 april vindt in de Media Plaza in Utrecht de derde editie plaats van het IT Talent Debate. Diverse sprekers uit de tech-scene komen bij elkaar, verzorgen diverse workshops en gaan samen met zo’n 200 aanwezige IT-studenten en met elkaar in debat over uiteenlopende IT vraagstukken. Vanuit de adviesbranche is dit jaar Capgemini betrokken, het bureau verzorgt onder meer een agile workshop.

IT Talent Debate
Het IT Talent Debate werd in 2013 gelanceerd en is een initiatief van Conjugo Events – een evenementenbureau uit Utrecht dat zich volledig richt op de IT branche – in samenwerking met IT gerelateerde studieverenigingen. Het evenement daagt werkgevers uit om in te gaan op inhoud en kennisdeling centraal te stellen bij het werven van personeel. Hiermee wil het zich volgens eigen zeggen onderscheiden van standaard carrière-evenementen, waarbij veelal recruiters werven op basis van secundaire arbeidsvoorwaarden.

IT studenten
Het IT Talent Debate is bedoeld voor 2e, 3e en 4e jaars studenten aan een informaticagerelateerde HBO- of WO-opleiding, maar ook studenten met een grote affiniteit met informatica. Tijdens het IT Talent Debate gaan diverse organisaties samen met de IT studenten en met elkaar het debat aan over diverse IT gerelateerde vraagstukken. Daarnaast verzorgen de organisaties diverse interactieve workshops tijdens de ochtend en middagprogramma’s. Nieuw dit jaar is ook de afterparty in de Man​c​ave in Hoogh Catharijne waar deelnemers (tegen een kleine vergoeding) met elkaar kunnen eten, gamen en napraten. Dit jaar vindt het IT Talent Debate plaats op 24 april in de Media Plaza in Utrecht. Een impressie van de editie van vorig jaar:

Capgemini
Diverse organisaties zijn dit jaar betrokken bij het IT Talent Debate, waaronder: Afas, Incentro, Inergy, Liander, Nederlandse Spoorwegen, Procam, SecureLink en de banken Rabobank en SNS Bank. Vanuit de adviesbranche is dit jaar Capgemini betrokken bij het evenement. De ICT dienstverlener verzorgt onder meer de workshop ‘Agile software ontwikkeling’, waarin met de deelnemers op een interactieve manier wordt ingegaan op de vraag hoe en wanneer men nieuwe technologieën op een agile manier kan inzetten bij klanten. Capgemini legt uit dat traditionele methoden voor softwareontwikkeling er vaak niet in slagen om op tijd en binnen het budget software te leveren die aan de bedrijfsvereisten voldoet. ‘Agile’ softwareontwikkeling biedt volgens hen een oplossing voor deze problemen.

Deelnemers IT Talents Debate

Keynotespreker: hacker David Schrooten
Een van de highlights van het evenement is de keynote-presentatie van David Schrooten, de omstreden hacker die in 2012 werd opgepakt in verband met vermeende creditcardfraude. Begin februari 2015 kwam de 24-jarige student uit Spijkenisse voorwaardelijk vrij nadat hij twee jaar onder verschrikkelijke omstandigheden vastzat tussen topcriminelen in Amerika’s zwaarst bewaakte gevangenissen. Tijdens het evenement vertelt hij zijn heftige verhaal na de media niet eerder te hebben opgezocht. De kern van zijn presentatie richt zich op de risico’s die bepaalde online activiteiten met zich meebrengen.

Nieuws