Sourcing Champions

Sourcing Champions is een boutique strategie consultancy gewijd aan Global Sourcing & Procurement. Sourcing Champions is in 2014 opgericht door Robert Waalder, geïnspireerd door zijn eerdere ervaring als Vice-President Procurement voor de multinational Philips. Onze missie, als Sourcing Champions, is het stimuleren van transformaties in Global Sourcing & Procurement, door de best mogelijke operationele modellen, processen, teams, en oplossingen te creëren en directe resultaten voor inkooporganisaties te leveren.

Wij hebben teams en locaties in Amsterdam en München. Verder werkt Sourcing Champions met een zorgvuldig geselecteerd team van onafhankelijke senior experts zodat we het sterkste team aan de klant kunnen presenteren. Van Strategie & PMO tot categorie / industrie experts, wij zijn in staat om leiding te geven aan kleine tot zeer organisaties.

Wij brengen onze kennis, ervaring en betrokkenheid samen in diverse onderling verbonden boost programma's die door de jaren heen succesvol zijn gebleken:

Inkoopstrategie

Het versterken van de capaciteiten van organisaties in de ontwikkeling van sourcing & category strategieën met een grote impact, gebaseerd op diepgaande inzichten in de aanbodmarkt om bottom line resultaten en top line groei te stimuleren.

Inkooptransformatie

Het stimuleren van transformatieprogramma's in grote en middelgrote bedrijven om het inkoopmodel en de inkoopteams te promoveren naar "best in class", met grote impact en zakelijk voordeel.

Kostenreductie

Het succesvol leveren van 5-15% kostenreductie en een significant verbeterde NWC in ons intensieve 12-weken programma waar we sprints doen d.m.v. Top Supplier Conventions, Design-to-Cost, en Global Sourcing programma’s.

Innovatie & Project Sourcing

Het ontwerpen en implementeren van grote innovaties of projecten om een maximaal concurrentievoordeel te kunnen creëren voor bedrijven en hun ecosystemen.

Digitalisering

De digitale transformatieprogramma’s van Sourcing Champions helpen bedrijven om het maximale uit digitalisering te halen en om een volledige virtuele sourcing omgeving mogelijk te maken. Dit d.m.v. hun eigen expertise en door samen te werken met toonaangevende leveranciers van cloud-gebaseerde oplossingen voor diepgaand inzicht en effectieve implementatie. Twee belangrijke digitale partnerschapsprogramma's zijn Cirtuo en SimpliContract.

Cirtuo:

Een belangrijk programma is ‘Cirtuo by Sourcing Champions’. Sourcing Champions is de wereldwijde #1 strategische implementatie partner van Cirtuo, 's werelds leidend AI-categorie strategie software platform. Sourcing Champions biedt haar eigen unieke categorie strategie boost programma aan gebaseerd op Cirtuo's AI-Guided Strategy Creation. Wij bieden de volgende programma's aan:

  • Cirtuo pilot implementatie en training
  • Cirtuo roll out implementatie training, coaching en PMO
  • Volledig strategie boost programma gebaseerd op Cirtuo
  • Strategie en kostenreductie boost programma gebaseerd op Cirtuo 

SimpliContract:

Sourcing Champions is de geprefereerde Europese implementatiepartner van SimpliContract, een nieuwe generatie AI-aangedreven & SaaS-gebaseerd Contract Lifecycle Management (CLM) platform. Wij bieden gespecialiseerde Contract Lifecycle Management (CLM) consulting aan, waarbij we ons focussen op de volledige levenscyclus van contract creatie tot en met contractmanagement voor alle soorten contracten. Ons doel is om u te helpen bij het transformeren van het contractmanagement van een tijdrovende en papier verslindende activiteit naar een strategisch en waarde toevoegend proces.  Wij bieden de volgende programma's: 

  • CLM consultancy
  • CLM implementation
  • CLM as a service through contract value creation insights.

Duurzame inkoop

Sourcing Champions erkent het belang van duurzame en langdurige inkoopactiviteiten die de impact op ons milieu minimaliseren. Wij verbreden en versterken sociaal en ecologisch verantwoorde praktijken binnen uw inkooporganisatie om een betere toekomst te verzekeren en innovatie te brengen in de dagelijkse activiteiten. 

Prestaties Boosten

Indien u geïnteresseerd bent om prestaties van uw Procurement afdeling te verbeteren, aarzel dan niet om contact op te nemen met Sourcing Champions om te informeren naar de mogelijkheden voor een consultancy of interim project.

Sourcing Champions | Nieuws