Into Control | Werken bij

Werken bij Into Control houdt in dat je gewaardeerd wordt. Als kleine organisatie (10-20 consultants) hebben wij veel aandacht voor onze medewerkers. Wij begrijpen namelijk de waarde van goed personeel en daarom is het ons doel om onze mensen zo goed mogelijk in hun behoeften te voorzien. Hiermee willen we er voor zorgen dat we ons personeel tevreden houden. Daarom plannen wij met iedere medewerker om de 6 weken een gesprek in om individuele behoeften te achterhalen en pijnpunten weg te nemen. Je bent bij ons dus absoluut geen nummertje. Daarnaast organiseren we leuke uitjes om elkaar beter te leren kennen en het team gevoel te stimuleren. Zo hebben we dit jaar onder andere een Weber cursus én een reis naar Valencia georganiseerd. Ook wordt er regelmatig geborreld en gaan we zo nu en dan met het hele bedrijf uiteten.

De organisatie

Al meer dan 15 jaar ondersteunen wij organisaties bij de implementatie en optimalisatie van interne beheersing. Dit doen wij doormiddel van gedegen advies, projectmanagement, interim assistentie op verschillende afdelingen én door te fungeren als sparringpartner. Wij focussen ons hierbij op de kwaliteit en het resultaat van onze dienstverlening. We zijn de afgelopen jaren al flink gegroeid, maar we zijn nog steeds continu op zoek naar uitbreiding om de groei in het aantal projecten bij te kunnen houden. Wat ons onderscheid van andere consultancybureaus is onze implementatiekracht. Daarnaast volgen onze projecten doorgaans jaarlijkse auditcycli. Hierdoor zijn wij minder gevoelig voor crises dan het doorsnee consultancybureau.

Werkzaamheden

Als consultant bij Into Control draag je bij aan projecten bij verschillende klanten. Deze projecten hebben allemaal direct of indirect te maken met interne beheersing. Dit houdt in dat MT leden en/of hoger management vaak onder de stakeholders vallen en we te maken hebben met veel exposure. De projecten zijn dus zeer uitdagend en het is belangrijk dat onze consultants ownership nemen en streven naar het beste resultaat. Je krijgt bij ons een kijkje in de keuken bij Nederlands grootste banken, vermogensbeheerders en pensioenfondsen. Daarnaast kun je ook projecten verwachten bij disruptieve cryptobedrijven, innovatieve crowdfunders, beurzen, software ontwikkelaars en ga zo maar door. Omdat de lijnen bij ons kort lopen krijg jij veel verantwoordelijkheid, maar je wordt ook goed begeleid om er voor te zorgen dat jouw projecten het gewenste resultaat behalen. Wat het werk zo leuk maakt is dat je het resultaat van jouw werkzaamheden van dichtbij meemaakt en je echt het gevoel hebt dat je resultaten klanten vooruit helpt.  

Het Carrière pad

Bij Into Control start je zonder ervaring als junior consultant. Vervolgens leiden wij je middels een gezonde combinatie van opleidingen/trainingen en learning-on-the-job op tot medior- en vervolgens tot senior consultant. Je krijgt een buddy toegewezen die jou gedurende dit avontuur de fijne kneepjes van het vak leert, jouw professionele ontwikkeling stuurt en aan wie je al je vragen kunt stellen. Zodra je het senior level bereikt zijn er verschillende mogelijkheden om je carrière vorm te geven. Je kunt je bijvoorbeeld gaan specialiseren op één of meerdere vakgebieden (o.a. IT security, Risk, Compliance, RPA, Proces optimalisatie). Hiermee zorg je ervoor dat jij alleen op projecten wordt ingezet die jij interessant vindt en waarvoor jij als expert kan worden gezien. Dit kun je doen in vaste dienst, maar wij maken ook gebruik van een flexibele schil van zzp’ers die ons regelmatig ondersteunen tijdens projecten. Je kunt er dus ook voor kiezen om je als zzp’er door ons in te laten huren. Indien je liever in vaste dienst blijft bestaat er, indien je dit ambieert, de mogelijkheid om partner te worden. Dit houdt in dat je je bezig houdt met het vormgeven en implementeren van onze groeistrategie én direct verantwoordelijk wordt voor een deel van de omzet, de bedrijfsvoering en de interne processen.

Waarom Into Control?

Wij bieden een zeer goed salaris, omdat wij vinden dat dit een goede investering is. Ook krijg je hier vanaf het medior niveau een goede bonus regeling bovenop. We bieden onze consultants flexibele werklocatie en werktijden, omdat wij vertrouwen hebben in onze mensen. Als consultant krijg je van ons een lease auto of andere mobiliteitsvergoeding naar keuze en een telefoonvergoeding om mobiliteit en bereikbaarheid te bevorderen. Ook krijg je van ons een opleidingsbudget dat je (in overleg) naar eigen inzicht mag besteden aan relevante opleidingen. Daarnaast organiseert Into Control ook zelf diverse trainingen waar zowel klanten als onze eigen consultants voor worden uitgenodigd.

Into Control | Nieuws