Winnaar &samhoud beste verbindingsidee van NL

25 november 2010 &samhoud

Vorige week 2010 werd de winnaar bekend gemaakt van het &samhoud beste verbindingsidee 2010. 'Samen oplopen met probleemgezinnen', een buddy systeem waarbij hele gezinnen zich verbinden met elkaar, het ene gezin sterker in de maatschappij en in het sociale netwerk, het andere gezin kampend met sociale problemen, won de hoofdprijs van 10.000 euro dat bestemd is om het project op touw te zetten.

Het beste verbindingsidee is een initiatief  van adviesbureau &samhoud dat in juni 2010 al via radio en tv mensen opriep zich te verbinden door een blauwe bal van verbinding aan te vragen. 75.000 blauwe ballen van verbinding zijn inmiddels verspreid.

Voor de competitie van het beste verbindingsidee werden 200 ideeën ingezonden. Daaruit werden tien genomineerde gekozen op wie het publiek online kon stemmen. 13.000 stemmen werden uitgebracht.

De Winnende ideeën

  • 1e prijs, winnaar van EUR10.000,- Samen oplopen met probleemgezinnen. Een buddysysteem voor probleemgezinnen in Nederland
  • 2e prijs, winnaar van EUR5.000,- Ghana 2 Ghana. Straatkinderen in Ghana leren een vak en gaan dat uitoefenen in hun geboortestreek
  • 3e prijs, winnaar van EUR2.500,- Blauw kopje koffie. Een blauw kopje koffie koop je altijd per twee waarvan je er een weggeeft
  • Twee extra prijzen, winnaars van EUR2.500,-
    Integratie WK en Java Village

Dag van Verbinding

De bekendmaking van het beste verbindingsidee vond plaats op de Dag van Verbinding. Op deze dag, 18 november 2010, werden op 7 scholen in Utrecht lessen verzorgd aan leerlingen van groep 7 en 8 over verbinding. Alle kinderen kregen aan het einde van de les een blauwe bal en een boekje mee naar huis.

Verbinding

Wanneer de juiste mensen zich verbinden met elkaar dan kunnen de grootste dromen worden verwezenlijkt, in het privéleven, in werk en in de maatschappij. Verbinding haalt het beste in mensen naar boven. Verbonden mensen zijn gelukkiger en succesvoller; ze weten wat ze willen en wat ze kunnen.

De blauwe bal van verbinding en het &-teken

Gooi een bal in een groep mensen en er gebeurt iets. Ze zullen elkaar aankijken, iemand zal de bal oppakken en voor je het weet speelt de groep gezamenlijk met de bal. Dat is de start van verbinding! De blauwe bal is daarmee het symbool van verbinding. Op de blauwe bal van verbinding staat het &-teken, het universele verbindingsteken. Inmiddels is hij al uitgereikt aan meer dan 200.000 mensen wereldwijd.

Over &samhoud

&samhoud is een gewoon ongewoon adviesbureau dat doorbraken realiseert door het inspireren en verbinden van mensen. Het bureau werd in 1989 opgericht door Salem Samhoud en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Spanje. In totaal werken er ongeveer 150 mensen. &samhoud is de nummer 1 Great Place to Work Europe 2010 en winnaar van de European Business Award voor Employer of the Year 2010.

Nieuws