VKA: het nieuwe werken steeds meer ingeburgerd

16 mei 2010 Telegraaf

Het nieuwe werken raakt bij steeds meer bedrijven ingeburgerd. Toch blijkt het voor veel managers nog moeilijk om blind te varen op de eigen verantwoordelijkheid en professionaliteit van werknemers. Zo rust er nog een behoorlijk taboe op het thuiswerken door werknemers.

"Traditionele managers missen essentiële vaardigheden om medewerkers te ondersteunen bij het nieuwe werken", meent partner en management consultant Erik van Zegveld van adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Het is volgens hem noodzakelijk dat managers niet langer halsstarrig vasthouden aan de aanwezigheid van de werknemer als absolute vereiste. "Dat idee geeft managers het gevoel controle te hebben: je kunt een oogje in het zeil houden. Als medewerkers niet langer op kantoor werken, voelt dat toch alsof de troepen weg zijn", aldus Van Zegveld.

Managers zouden meer op basis van afspraken en doelstellingen met hun personeel moeten komen tot een gezonde werkverhouding. Voorwaarde daarbij is dat de communicatie helder is en dat de nodige creativiteit wordt toegepast. Uiteindelijk moet dat leiden tot productievere en meer gemotiveerder werknemers, waarbij de scheidslijn tussen werk en privé vager wordt.

Nieuws

Meer nieuws over