B2Bsure opgericht door ex Turner en Marsh adviseurs

17 januari 2012 Consultancy.nl

Voormalig organisatie adviseur Marcel Bezemer (Associate bij Turner) en zijn zakenpartners Marcel Polk (voormalig CEO Marsh Nederland) en Martin Zwart (CEO Clockwork BPM) hebben een nieuw verzekeringsadviesbedrijf opgericht: B2Bsure. Volgens de oprichters heeft B2Bsure een innovatief business model in de verzekeringsindustrie doordat hun adviesdiensten - en dus ook de kosten - niet langer afhankelijk zijn van de hoogte van de premie. Daardoor is er geen enkel belang meer van de adviseur bij een hoge premie. B2Bsure richt zich op zakelijk verzekeringsadvies, met een focus op ZZPers en MKB bedrijven, waaronder consultancykantoren.

“De verzekeringsindustrie heeft het al jaren moeilijk met zijn imago. Door de woekerpolis, hoge provisies en ondoorzichtige producten heeft de sector zijn geloofwaardigheid verloren. We vonden dat het tijd was voor een nieuw model verzekeringsadviseur” aldus mede-oprichter Marcel Bezemer.

B2Bsure biedt zakelijk verzekeringsadvies tegen een abonnementsvergoeding. Alle soorten verzekeringen worden geadviseerd en bemiddeld. De omzet van de klant is bepalend voor de hoogte van het abonnement. Hierdoor is er in voorzien dat grotere klanten meer adviseuraandacht zullen vragen dan kleinere klanten. Voor zowel kleine bedrijven (ZZPers) als voor grote bedrijven is het daardoor interessant met B2Bsure te werken.

Lagere kosten voor klanten
Het business model van B2Bsure is gericht op een lage kostenstructuur, wat vervolgens weer ten goede komt aan klanten: “Onze analyse is dat organisaties niet meer zitten te wachten op consultants die koffie komen drinken. We gaan werken volgens het concept van het nieuwe werken ondersteund door een slim CRM systeem. Communicatie gaat zo veel mogelijk via e-mail. Het advies is telefonisch. Verder worden kosten bespaard door de polisadministratie en afhandeling zo veel mogelijk bij de verzekeraars te leggen. De besparing die wordt gerealiseerd komt ten goed aan de klant in de vorm van meer aandacht en een voordelig abonnement.”

Portfolio van zes preferred suppliers
B2Bsure gaat werken met zes preferred suppliers omdat “zaken dan niet te veel versnipperd worden in het belang van de klant” zegt Bezemer. “Met elke van de zes gerenommeerde verzekeraars zijn operationele en commerciële afspraken gemaakt en jaarlijks wordt opnieuw bepaald wie de preferred suppliers zijn om er voor te zorgen dat de aanbiedingen scherp blijven” vervolgt de adviseur.

Nieuws

Meer nieuws over