KPMG 2de meest aantrekkelijke werkgever ter wereld

29 september 2011 KPMG

KPMG staat net als vorig jaar op de tweede plaats in de Universum-index van de meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld. De ranglijst van 2011 is gebaseerd op een enquête bij ongeveer 83.000 business-studenten aan gerenommeerde universiteiten uit 12 grote economieën: Brazilië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Japan, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Voor deze jaarlijkse rangschikking van de 50 meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld peilt Universum, wereldleider op het gebied van employer branding, bij business- en ingenieurstudenten naar hun ‘ideale’ werkgever.

“We stellen alles in het werk om onze mensen de vaardigheden te bieden die nodig zijn om in te spelen op de complexe eisen van de hedendaagse zakenwereld”, zei Rachel Campbell, Global Head of People van het adviesbureau. “Die complexiteit betekent dat onze medewerkers steeds vaker uitdagende en grensverleggende projecten krijgen voorgeschoteld, ook over de nationale grenzen heen.  Dat studenten ons beschouwen als een van de meest aantrekkelijke werkgevers ter wereld is niet alleen een eer, maar ook een erkenning van de leerprogramma’s die we onze medewerkers aanbieden.”

75,000 nieuwe starters bij KPMG

In augustus kondigde KPMG International nog aan dat KPMG-vennootschappen de volgende drie jaar wereldwijd ongeveer 75.000 afgestudeerden zullen rekruteren, ofwel een stijging met 25 procent. Deze aanwervingen moeten de KPMG-ondernemingen toelaten om hun wereldwijde groeistrategie op lange termijn te realiseren.

Michael Andrew, sinds kort de nieuwe voorzitter van KPMG International: “Elke dag opnieuw werken onze mensen over grenzen heen, anticiperen ze op wereldwijde trends en bieden ze via diepgaande expertise en ervaring een meerwaarde die direct aansluit op de prioriteiten van de cliënten van onze KPMG-ondernemingen. Samenwerking, betrokkenheid en prestaties zijn onze codewoorden, waardoor onze medewerkers de kans krijgen om te groeien op zowel professioneel als persoonlijk vlak. De Universum-ranglijst is het ultieme bewijs van de kwaliteitsvolle werkervaring die we afgestudeerden aanbieden.”

Bekijk alle rankings van adviesbureaus op de pagina Consultancy Rankings.

Nieuws