Michael Andrew nieuwe CEO KPMG International

25 mei 2011 Consultancy.nl

KPMG International heeft een nieuwe internationale voorzitter gekozen per 1 oktober 2011. Michael Andrew (54) wordt de nieuwe voorzitter van KPMG International voor de komende vier jaar.

Andrew is al 27 jaar werkzaam bij KPMG en nu nog voorzitter van KPMG Asia Pacific en Australië. Vanuit die hoedanigheid maakt hij deel uit van het internationale bestuur en het Global Executive Team van KPMG. De huidige voorzitter van KPMG Global, Timothy P. Flynn, zal na 32 jaar KPMG verlaten.

Michael Andrew zal zijn nieuwe functie beoefenen vanuit Hong Kong. Hij zal de eerste internationale voorzitter worden vanuit KPMG Asia Pacific. In de 27 jaar dat Andrew aan KPMG verbonden is, deed hij brede ervaring op in binnen- en buitenland (waaronder drie jaar op het Nederlandse hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen). Zijn focus ligt in de sectoren zorg, onderwijs, sustainability en kunst & cultuur.

Bestuursvoorzitter Herman Dijkhuizen van KPMG Nederland noemt Michael Andrew "een mensenmens die verbinding kan maken, een dynamische man en een echte wereldburger". "Vanuit zijn rollen in Australië en de regio Azië/Oceanië zit hij als het ware op de eerste rij bij de opkomst van emerging markets als China en India. Dat geeft echt een ander perspectief aan je denken over een internationale organisatie als KPMG. We zijn in het Westen toch nog gewend om onszelf als centrum te zien. Mensen als Michael hebben van nature een 'global view' en die inbreng in de ontmoetingen waaraan Michael en ik deelnemen, vind ik altijd heel nuttig en verrijkend. De rol van Michael als voorzitter van KPMG International onderstreept dat we deel uitmaken van een nieuwe wereld", aldus Dijkhuizen.

Nieuws