Turner: prestatiemanagement in voetbalwereld

28 juni 2008 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

In het boek 'Winst!' beschrijven Jeroen Visscher (adviseur bij Turner) en Ralph Meijers hoe de Balanced Scorecard (BSC) kan worden toegepast als prestatiemanagement tool in voetbal.

Winst!: Een must voor (sport)managers

Prestatiemanagement is tegenwoordig voor de meeste bedrijven hét instrument om resultaatgericht sturen mogelijk te maken. Een model dat vaak wordt gebruikt is de Balanced Scorecard (BSC). Met de BSC kan een mentaliteit tot stand worden gebracht waarin presteren centraal staat. Maar hoe zit het eigenlijk met de toepassing van prestatiemanagement in de sportwereld?

'Winst!' Winst! Prestaties verbeteren met hoofd en hart” behandelt de wijze waarop prestaties in de voetbalwereld tot stand komen en geeft een handvat voor het verankeren van topprestaties binnen uw eigen club. Het geeft managers en teamleiders de mogelijkheid een vergelijking te maken met hun eigen wereld waarin ook topprestaties vereist zijn.

Testimonials

'Jeroen en Ralph laten in dit boek zien dat je spelers kunt verbeteren door veel verder te gaan met prestatiemanagement.' Hans van Breukelen

'Het boek van Jeroen en Ralph zal met open armen worden ontvangen door de voetbalvisionairs.' Raymond Verheijen

Inhoudsopgave

1. Prestaties verbeteren met hoofd en hart
2. Best practices prestatiemanagement in het bedrijfsleven
3. De VoetBalanced Scorecard
4. VoetBalanced Scorecard toegepast in de praktijk
5. De prestaties van het Nederlands elftal
6. Reflectie op het nut van de VoetBalanced Scorecard
7. What's in it for me?