TPI: outsourcingmarkt daalt door minder contracten

23 oktober 2010 Consultancy.nl

Adviesorganisatie TPI leidt uit eigen analyses af dat er steeds meer sourcingcontracten worden heronderhandeld. In de 3Q10 Global TPI Index, een lijst van deals met een waarde van 25 miljoen dollar of hoger, noteerde het sourcing adviesbureau een totale contractwaarde van 14 miljard dollar in het derde kwartaal van 2010, een afname van 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2009.

Het totale volume is altijd lager in het derde kwartaal, maar het volume voor Q3 van 2010 is het laagste in vijf jaar. In dat derde kwartaal werd voor totaal 6,8 miljard dollar heronderhandeld, vernieuwd of uitgebreid. TPI concludeert dat de slechte economische situatie uitbesteders voorzichtiger maakt als het gaat om het aangaan van nieuwe partnerships. Deze uitbesteders zien wel kansen voor het verlagen van kosten door contracten in de eindfase open te breken.

Het gaat daarbij om twee grote groepen contracten: de deals met een looptijd van 7-10 jaar, begin deze eeuw afgesloten; en de korter lopende contracten (3-5 jaar). Volgens TPI is de dalende trend in TVC vooral zichtbaar in IT en BPO.

Meer informatie: Global TPI Index Q3 2010

Deloitte Consulting overweegt overname van TPI

Begin deze week werd bekendgemaakt dat Deloitte verregaande interesse zou hebben in de sourcing specialist en een overname overweegt van TPI. Bij TPI werken circa 350 adviseurs.

Nieuws

Meer nieuws over