Booz Allen Hamilton verkoopt transportadviesbureau

07 oktober 2011 Consultancy.nl

Booz Allen Hamilton heeft zijn Amerikaanse transportadviesbureau verkocht aan CH2M HILL. Booz Allen besloot de business unit af te stoten, omdat het bedrijf zich wil focussen op de kernactiviteiten voor de federale overheid. De transportbedrijfstak droeg voor minder dan 1% bij aan Booz Allen’s totale omzet.

CH2M HILL zal Booz Allen onder bepaalde voorwaarden $28.5 miljoen in cash betalen. Ongeveer 150 Booz Allen-werknemers hebben werk aangeboden gekregen door CH2M HILL. CH2M HILL is wereldwijd toonaangevend in advies-, ontwerp-, operations- en programmamanagement voor de overheid en civiele, industriële en energieklanten. Het bedrijf is in handen van de werknemers.

Booz Allen Hamilton is een strategie-, management- en technologieadviesbureau dat voornamelijk werkt voor klanten in de publieke sector. Het grootste deel van zijn omzet komt uit de Verenigde Staten. In 2008 splitste Booz Allen Hamilton in tweeën: de internationale private sector-firma werd Booz & Company genoemd, de Amerikaanse publieke sector-tak behield de naam Booz Allen Hamilton.

Non-concurrentiebeding met Booz & Company verlopen

Na drie jaar gebonden te zijn aan een non-concurrentiebeding mag Booz Allen Hamilton sinds augustus 2011 weer werken voor private sector klanten. Bij de splitsing van Booz Allen Hamilton in 2008 kwamen de twee nieuwe bedrijven overeen dat Booz Allen Hamilton zich gedurende drie jaar louter zou focussen op publieke sector klanten. Booz & Company mocht de private sector klanten bedienen. In september maakte Booz bekend dat het een nieuw kantoor heeft geopend in Abu Dhabi.

Gehackt door Anonymous

In augustus werd Booz Allen Hamilton in verlegenheid gebracht door een aanval van de bekende hacker groepering Anonymous op haar servers. Data van alle Booz Allen Hamilton medewerkers en tevens 90,000 emailadressen en wachtwoorden van werknemers van de Amerikaanse militaire dienst werd 'gestolen'.

Omzet van $5 miljard

In zijn laatste fiscale jaar, dat 31 maart 2010 eindigde, had Booz Allen Hamilton een jaarlijkse omzet van meer dan $5 miljard. Het adviesbureau voor staat- en lokaal transport, dat aan CH2M HILL werd verkocht, had in de jaarlijkse omzet een aandeel van ongeveer $50 miljoen.

Nieuws

Meer nieuws over