Booz Allen Hamilton opent kantoor in Abu Dhabi

28 september 2011 Consultancy.nl

Booz Allen Hamilton heeft toestemming gekregen van de overheid van Abu Dhabi om een kantoor in de Verenigde Arabische Emiraten-staat te openen. Het strategische adviesbureau huurt een kantoorruimte in het Etihad Towers-complex in Abu Dhabi. De firma heeft aangekondigd dat het verwacht zijn personeel met 50 medewerkers te hebben vergroot aan het eind van zijn huidige fiscale jaar.

Etihad Towers is een vijfdelig wolkenkrabbercomplex in het district Al Ras Al Akhdar in Abu Dhabi, vlakbij het wereldbekende Corniche hotel.

Na de splitsing van Booz Allen Hamilton in Booz Allen Hamilton en Booz & Company in 2008 is de eerstgenoemde zich exclusief gaan focussen op de Amerikaanse publieke sectorklanten. Na drie jaar gebonden te zijn aan een non-concurrentiebeding mag Booz Allen Hamilton sinds 31 juli 2011 weer gaan werken voor private sector klanten. Meteen na het verstrijken van het non-concurrentiebeding maakte het adviesbureau bekend dat het ambitieuze internationale groeidoelstellingen nastreeft, met een focus op de snelgroeiende markten van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De opening van het kantoor in de Verenigde Arabische Emiraten is de eerste stap in zijn langetermijn uitbreidingsstrategie    

Met de licentie van de Abu Dhabi-overheid mag Booz Allen adviesdiensten en -producten leveren aan de overheid, en mogen de consultants een woon-werkvergunning aanvragen. Don Pressley, senior vice president van Booz Allen Hamilton, zal de leiding hebben over het kantoor.

Nieuws

Meer nieuws over