Rebel voert audit uit op NDOV business case

19 juni 2010 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

Minister Eurlings heeft de Tweede Kamer in een brief laten weten dat de overheid in 2011 een aanbesteding organiseert voor ontwikkeling, bouw en beheer van de Nationale Databank Openbaar Vervoergegevens (NDOV). Deze databank is een belangrijke stap naar de realisatie van actuele reisinformatie voor de reiziger in het openbaar vervoer.

Eurlings wil naar één loket voor data over al het openbaar vervoer in Nederland. Hiermee kan iedereen reisinformatie maken om die vervolgens aan de reiziger aan te bieden.

In opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de stadsregio’s en de provincies heeft Rebel, in samenwerking met Accenture en Van Doorne, een audit uitgevoerd op de business case voor een NDOV, zoals deze werd aangeboden door de vervoersbedrijven. Op basis van de conclusies heeft Eurlings besloten de databank aan te besteden. In de kamerbrief geeft Eurlings aan: 'De auditors van Rebel concluderen dat de business case NDOV van de vervoerders onvoldoende zekerheid geeft dat er een NDOV gerealiseerd wordt die aan de publieke doelstellingen voldoet'.