Audi A1 in PwC wagenvloot voor lagere CO2 voetafdruk

06 januari 2011 Consultancy.nl

PwC heeft de Audi A1 toegevoegd aan haar wagenvloot om haar ecologische voetafdruk te verbeteren.

In het kader van haar corporate social responsibility werkt PwC België aan de vermindering van haar totale ecologische voetafdruk. Van 2007 tot 2009 slaagde het bedrijf erin haar totale CO2-uitstoot met 40% terug te dringen. Hiervoor werd er onder andere overgeschakeld op groene energie voor de elektriciteit en verwarming. Voor kortere afstanden werd niet langer altijd het vliegtuig gekozen, maar ook de trein. Ook werken consultants van het adviesbureau meer met videoconferencing en staat het bedrijf ook open voor thuiswerken.

Wagenvloot verantwoordelijk is voor het grootste deel van de totale CO2-uitstoot

Op het vlak van ecologisch(er) vlootbeheer nam het bedrijf heel wat maatregelen op vlak van duurzame ontwikkeling: “Willen we onze ecologische voetafdruk verkleinen en de CO2-emissie verminderen, dan kunnen we niet om duurzame mobiliteit heen. In onze business is een bedrijfswagen nu eenmaal een noodzakelijk werkinstrument. We hebben momenteel een wagenpark van 1.056 auto’s. Het is dus niet verwonderlijk dat de wagenvloot verantwoordelijk is voor het grootste deel van de totale CO2-uitstoot van het bedrijf. Hoewel we erin geslaagd zijn onze voetafdruk aanzienlijk te verkleinen, zien we dat het wagenpark nog steeds het grootste aandeel heeft in de totale CO2-uitstoot,” zegt Christian Claessens, Director en fleetverantwoordelijke bij PwC.

“Het is niet eenvoudig om de CO2-uitstoot van een vloot op korte tijd spectaculair terug te dringen. We werken al geruime tijd aan een groenere vloot, maar een drastische vermindering van de uitstoot vraagt heel wat verschillende maatregelen. Het is een werk van lange adem. De introductie van de A1 is daarin een nieuwe stap vooruit. Ik denk overigens dat we het eerste bedrijf zijn in België dat zo’n groot aantal A1’s opneemt in zijn vloot. We hebben gekozen voor de A1 omdat hij in dat segment het best beantwoordde aan onze selectiecriteria inzake verbruik, CO2-emissie en veiligheid”. De A1 zal de Ford Focus en de Mini vervangen.

Overige Big Four kantoren verschonen ook hun wagenvloot

PwC is niet het eerste Big Four kantoor dat het wagenpark vergroent. De Audi A1 en Toyota Prius zijn bijvoorbeeld ook onderdeel van het wagenpark van Deloitte Nederland. En begin november besloot Ernst & Young België ook al tot de aanschaf van elektrische auto’s.

Nieuws

Meer nieuws over